Okullara göre şahsi yorum yapmak gerekirse,
Bahçelievler Anadolu Blur yorumladı ama şarkıyı yanlış çaldı gitaristleri..Vokal de ingilizceden yoksun bir yorumda bulundu...
Eyüboğlu Lisesi sıradan bir bring me to life yorumu yaptı.kendilerine özgü birşey yoktu..
Beyoğlu italyan lisesinin davulcusu cereni tanırım..İyi bir müzisyendir fakat, Nightwish yorumunu ilk defa brutal ve scream vokal olmadan dinledim..Geçen sene bu parçayı yorumlayan okul kat ve kat güzeldi..
Avcılar lisesi de sıradan bir zombie yorumunda bulundu..
Florya tevfik ercan lisesi birazda kendinden katarak çokta kötü olmayan bir torniquet yorumladılar..
Hüseyin Rahmi gürpınar lisesi metallica üzerinde biraz daha çalışmalı, eksikler vardı ve herşey farklı yerlerdeydi ...
Sainte Pulcherie lisesinin vokali tipinden beklediğimin aksine bir performans sergiledi..Bunda italyan lisesinin gitaristi ile olan ilişkisinin etkisi varmıdır bilinmez ;)
Yeşilköy 50.Yıl lisesi en kötü 3 okul arasındaydı.Şarkıyı mi den çalan arkadaşlar vokalin solden sesini hesap etmeden çalışmışlar..
Otherside idi seçtikleri parça..
Saint Benoit gene profesyonelce bir kurgu ve müzikal background ile hazırlanmışlardı..İddalılar....Şahsen beğendim..
Yeşilköy Anadolu lisesi vokalin ses aralığını görememiş olsa gerek vokal kimi çıkışlarda detone kimilerinde surtone oldu..
Silivri özel balkan lisesi frozene ilginç bi yorum getirmek istedi ama kötüydü..
Dede korkut anadolu lisesi kendine çok güvenir bir halde sahneye çıktı..Heyecan aşırı idi..Ama genede orta dereceli gruplar arasındalardı bana göre..
İzzet ünverdi benim şahsi favorim..Orhan gencebay coverleri kesin tutacak düşüncesindeyim..
Kağıthanenin wall yorumunu beğenmedim..Sıradan bir yorumdu..
Beşiktaş atatürk lisesi müzikal anlamda gerçekten mükemmeldi..
Denilecek fazla bi olay yoktu..Müzikten anlayan insanlardan kurulu bir topluluk..Helal !!!
Özel ayazağa ışık lisesi davulcularının acemiliği yüzünden hatalar yaptı...Gitaristin profesyonelliği olayı kurtaramadı çünkü ölçü ve ritm zaman zaman kısa sürede toplansada kaçtı..
Erenköy kız lisesi kulaklardan çok gözlere hitap ediyordu...
Şeyh Şamil Lisesi gördüğüm en kötü vokallerdendi..
Çıkmak istediği yerlerde detone oldu, kaydı, toparlanmadı..Kendinden çok emindi ama kötüydü..
Bakırköy Lisesi hocalarının seçtiği şarkıyı ellerinden geldiğince yorumladı.Ama kendileriyle yaptığım sohbette hocalarına sitem ediyorlardı..
Mehmet rauf lisesi görünüşlerine batığınızda iyi diye yorumlayacağınız ama benim beğenmediğim bir vokale ve gitariste sahip..
Üsküdar lisesi gene avcılar gibi sıradan bir zombie yorumu yaptı genel olarak kötüydüler..
En kötü okul ise ne olduğunu, kimin nasıl hangi kulak ve bilgiyle çalıştırdığını anlamadığım,saçma sapan sahne koreografisine sahip olan Kaşgarlı mahmut lisesiydi..
Hasan Polatkan Liseside abuk sabuk okul kıyafetleriyle "biz delikanlıyız" imajı vermeye çalıştı ama acaip kötüydüler..
Haydarpaşa teknik okulları provokesinin yapıldığı gibi muazzam değildi..Az hata yaptılar...Müzikal olarak eksikler vardı, duvar olayı iyi düşünülmüş..Ama zirveye oynayamayacak kapasitede bir ekipti..
Kadıköy Lisesinin athena yorumu, hemde jüride hakan özoğuz varken pek yerinde olmadı..Daha jazz ve epik bi hava verilerek şarkı güzel yorumlanabilirdi ama olduğu halde şahsen beğenmedim..
Anadolu Denizcilik ve Su ürünleri lisesinin gerek sahen görüntüsü gerekse enstrüman kullanım oranları yüksek ve güzeldi..Herne kadar vokalleri bir Muse yorumu yapacak nitelikte olmasada kulak tırmalamadı...Ortanın üstünde bir okuldu bana göre.
Kadıköy Anadolu Meslek lisesine Beyaz Kelebeklerle katılma fikrini kim verdi bilmiyorum ama o okulda daha yetenekli insanlar daha düzgün sesler olduğuna eminim !Kötülerdi..
Suadiye hacı mustafa lisesinin ne olduğu belli olmayan ordan oraya zıplayan tortoparlak ve 100mt den ukalalığı yüzünden okunan burnu kalkık erkek bir vokali vardı..Antipati topladı ve Incubus yorumu kötüydü !
Ümraniye Anadolu Lisesinin vokali JOker in vokal yarışmasında aldığı derecenin hakkını verdi..5 yıldır duyduğum en iyi 3 dream theater yorumundan birini nerdeyse 0 hata ile gerçekleştirdiler..
Ahmet Buhan Lisesi ellerinden gelenin en iyisini yaptılar..VOkalin rahatsızlığı bile buna engel olamadı..Sadece bağıramadılar ama oldukça iyiydiler ...Bu yazıyı yazarken finale kaldıklarını duydum..
Tebrikler...
Avrupa Koleji ise gene ellerindeki X kişinin yeğeni gitaristlerinin avantajını kullandılar ve çok iyi yorumladılar şarkılarını..
Vokalleri geçen seneki gibi show peşindeydi..Soyundu, hopladı zıpladı, klöt & jartiyer show yaptı...
Kültür koleji kendimden geçmeme sebep oldu..En profesyonel gitarist adayı idi bana göre tanıştığım gitaristleri Alper..Kendisi doğal bir brutal ve scream yetenek...Slayeri hakkı ile yorumladılar 0 hata !
Bahçeşehir atatürk ise show ve yorum olarak çok iyi bir michael jackson yorumunda bulundular...Onlarında finale kaldığını öğrendim..Başarılar..
Sakıp Sabancı Lisesi zayıf bir join me yorumunda bulundu...
Şahsen beğenmedim, basit bir şarkı daha iyi yapılabilirdi, hele o imkanlarla..
Galatasaray liseside gene 5 yılda dinlediğim en iyi 3 dream theater yorumundan birini gerçekleştirdi..Klavyecileri gerçekten profesyoneldi..
Yorum da bulunmadığım ve ??? okullar performanslarını sergilerken ya w.c. de , ya da kuliste ya da, film ve kaset değiştiriyor olabilirim..Ve takip edememişimdir..
Bunlar benim şahsi yorumlarım ve sizlerle paylaşmak istedim..
Çarşamba gününden itibaren fotoğraf ve videoları ücretszi temin edebilirsiniz..
MSN :
[email protected]
Görüşmek üzre...