Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Barışarock @ Sarıyer - İstanbul

Bu konu şu haber ile ilgilidir: Barışarock @ Sarıyer - İstanbul
  • asphyxiater • 20 Ağustos 2005 00:00 • #610352
    ulus devletler hala ayakta, ama sosyalist devlet kalmadı. hatta ulus devlet olmazsan sömürülüyo ve yok oluyosun. ama sosyalist olunca da yok oluyosun. osmanlı'dan beri savunanları dinleselerdi osmanlı yıkılmazdı. sovyet yalakası olacağıma, ya da castro'nun che'nin hayatını ezberleyen ama fatih'i, yavuz'u, mete han'ı, atatürk'ü bilmeyen boş bir muhalif olacağıma kendi özüme sahip çıkarım ve bizim dışımızdakilere rest çekerim daha iyi. bu ülkenin yararı için çalışan insana karşı olana karşıyım. bu böyle biline... "hey türk, titre ve özüne dön"
  • dişi_sosyalist • 20 Ağustos 2005 00:00 • #610353
    merak etme sen ben che'nin lenin'in marx'ın hayatını da çok iyi biliyorum allah'a şükür kanuni'nin atatürk'ün hayatını da... bence sen sosyalizmle ilgili hiçbirşey bilmiyorsun sosyalistler televizyonda boy gösteren o kulaktan dolma bilgilerle yarım yamalak ideolojilerin peşinden bağnazca koşan insanlara benzemez... hangi devirde yaşıyoruz ki ya... dışa da açılmak lazım ben bunu kendi siyasi görüşümün dışında tutarak söylüyorum tarafsız olarak... ayrıca kendi özümüze zaten sahip çıkamıyoruz eğer iyice kabuğumuza çekilirsek bu memleket cehalet dolu yobaz bir memlekete dönüşür osmanlı devletine de aynı şey olmamış mıydı??? ayrıca atatürk diğer ülkelere sırt mı çevirmişti??? sözlerinde çelişkiler var bana kalırsa...
  • trash_death • 20 Ağustos 2005 00:00 • #610354
    yaa bu milliyetçi arkadaş beni baya güldürdü, ilahi... tartışmaya bile gerek duymuyorum... barışa rock ı da protesto ediyorum!!!
  • asphyxiater • 21 Ağustos 2005 00:00 • #610355
    çelişki sende var. hem dışa açılalım diyosun, hem de kendini dünya ekonomisinden soyutlayacak bir ideoloji peşindesin. büyük şirketlere karşısın. bakkal mehmet amcayla mı başa çıkacaksın büyük şirketlerle. güldürme beni. bilseydin eğer, nazım hikmet'in atatürk'e hakaret dolu kendi el yazısıyla yazılmış şiirlerini de bilirdin. insanları sınıflara ayıran bir zihniyete sahipsin daha ne diyeyim sana. siyasi ideolojilerin en büyük zaafı budur. herkes insanları sınıflara ayırır belli özelliklerine göre ve bi sınıfın haklarını savunduğunu iddia eder. geri kalan umrunda değildir. sen işçileri savun, biri başörtülüleri, öbürü etnik kökenini, diğeri patronları ... geri kalan ne olacak? daha kendi ülkenizdeki insanları bir bütün olarak göremeyen bir kafadasınız.
  • dişi_sosyalist • 21 Ağustos 2005 00:00 • #610356
    trash death sen de yorum yapmaya devam et konuşalım tartışalım ki arkadaşımızın ne kadar komik olduğunu herkes görsün... herkes insanları sınıflara ayırma peşinde diyosun aynı şeyi sen yapıyosun sosyalizmi yerden yere vuruyosun saplantılı bir kişiliğin var kendi içinde çözemediğin çelişkileri buraya da yansıtıyosun madem insanları sınıflandırma peşinde değilsin daha ben bu habere ilk yorumumu yazar yazmaz sosyalist nickimden dolayı benim üstüme gelmeye neden başladın? bir ikincisi sen sosyalistleri hiç tanımamışsın hadi diğer sosyalistleri korumayayım diyeyim en başta sen beni hiç tanımamışsın tanımana da imkan yok zaten... beni tanımadığına göre benim hakkımda atıp tutma imalı laflarının arkasında bana atatürk düşmanı bile dedin... sosyalistim ama nazım hikmet'i okuyorum diye onun geçmişte yaptığı şeyleri kabullenmek zorunda değilim... senin de anlayamadığın nokta şu komünistim sosyalistim ya da milliyetçiyim vs... diyince kafanızda belli kalıplar oluşturduğunuz için karşınızdaki insanın da bu kalıplara yüzde yüz uymasını bekliyorsunuz ve eğer bu kişi sizin kafanızdaki sosyalist figürüne ya da komünist figürüne uygun değilse sizin kafanızdaki kalıpların dışında da bazı özelliklere sahipse hemen dışlıyorsunuz ve sen bu değilsin öğren de gel diyorsunuz... işte ben bu tür zihniyetlere atatürk'ün de dediği gibi hastalıklı zihniyet derim... sahip olduğun tek şey düz mantık... ben atatürk'ü de seviyorum nazım hikmet'i de lenin'i de marx'ı da ve sosyalistim diyorum... var mı diyeceğin???? yeter artık atıp tutma daha fazla...
  • asphyxiater • 21 Ağustos 2005 00:00 • #610357
    ah ah, ne diyeyim ben sana. nerden çıkardın senin sosyalist nick'inden sana saldırmaya başladığımı? ben abd'nin rock müziği kullanmasından bahsediyordum birden senin sosyalizm nidaları atan mesajlarını görünce seninle tartışmaya girdim. mesajları aşağıdan yukarı doğru oku anlarsın (umarım).

düz mantık nedir bilir misin? aristo mantığıdır. siyah-beyaz diye herşeyi ayıran mantık. sen bu mantığa sahip olduğunu kendin söylüyorsun. bense kuantum mantığına, yani kırçıllı (fuzzy) mantığa sahip olduğumu, aristo mantığını reddettiğimi daha başında söyledim. ben insanları kalıba sokmuyorum. o senin beni öyle sanmandan (nerden çıkardıysan?) kaynaklanıyor. ben kendi ülkemin insanını; işçi-patron, laik-şeriatçi, gibi ayıranlara karşıyım. sen beni kalıba sokmak için "senin ideolojik görüşün ne?" diye sormandan, kalıba sokanın ben değil sen olduğun belli.

ben senin kişiliğin hakkında yorum yapmadım. düşüncelerin hakkında yaptım. asıl sen başından beri benimle (düşüncelerimle değil) ilgili ileri-geri laflar ediyorsun. ben leninle hitlerin farkı olmadığını (gerçi ikisi de sosyalistti), ideolojilerin zayıflıklarını, dialektik materyalizmin insanları duygusuzlaştırdığını, uygulamada sosyal adaletin sosyal sömürüye gittiğini; sosyalizmin çarpıklıklarla dolu, insan doğasına aykırı, uygulamada imkansız (hatta uygulayanların ne kadar diktatörce uyguladığı açık) ve ithal bir fikir olduğunu anlatmaya çalıştım. benim sosyalizmle ilgili tüm fikirlerimi kişisel saldırı olarak alıyorsan başka. komplekslerin varsa onu benimle değil, kendinle hallet. ben fikirleri konuşurum, kişisel polemikler işim değil. her fikrini savunamayan insan gibi, işi polemiğe dökmeni anlayamadım. mesajları aşağıdan yukarı doğru oku anlarsın (umarım).

seviyeli yazacaksan yaz. bir daha kişisel polemik değil, fikir okumak istiyorum.

bi tavsiye: bence önce anlayıp (biz buna önyargı, ya da inanç diyoruz) sonra pekiştirmek için okuma; önce oku, sonra anla.
  • dişi_sosyalist • 21 Ağustos 2005 00:00 • #610358
    ya yater artık bende burada barışarock'un ve rockNcoke'un tartışılmasını istiyorum ya sen yukardan aşağıya doğru okumak nedir bilmiyorsun ya da okuduklarını yanlış algılıyorsun... ben buraya sosyalizm nidaları atarak girmedim... benden önce sen zaten bazı şeylerin savunuculuğuna girmiş belalar bile okuyordun... ben burada bu tarz şeyle okumak İS-TE-Mi-YOR-UM!!! toopiğin amacını yeterince aştık sayende... bi derdin varsa msnim de yazılı benle özelde uğraş... burada ideolojik görüşlerimi savaştırmayalım... (bu arada hala imalı laflar kullanıyorsun ya yazdıklarına dikkat et ya da hiç yazma...)
  • erinys • 21 Ağustos 2005 00:00 • #610359
    halki siniflara ayiran insanlar degil bu sistemdir
    bu milliyetci arkadasimiza bi öneri:
    bu dünyaya önce türk olarak degil insan olarak geldigini ve sadece türklerin iyiligini düsündügün müdetce cikmazda olucaani hatirla. cok cok basit bi örnek vermek gerekirse; dünyanin gelecekteki süper gücü biz olalim diyosun hadi diyelim oldun böyle fikirlere sadece sen mi sahipsin? bi süre sonra bu hayalini baskasi gerceklestirdiinde tepe taklak olursun.
    sosyalizmi iyi bildigini idda ediyosun o zaman ütopik sosyalizmle bu arkadaslarin savundugu sosyalizmin farkli seyler oldugunu nasil anlayamadinda onlarin hedeflerine hayalden ibaret diyosun?
    ütopik olan bi nevi evrimdir .ancak söz konusu olan sosyalizm kurmak icin yüzyillar boyu beklemek gerektirmiycek kadar gercekci...
  • acsnake • 22 Ağustos 2005 00:00 • #610360
    arkadaslar barisarock geldi catti... sunu hatirlatmak istiyorum alana kamp kuracak arkadaslar cuma gununden giris yapabilirler... alanda persembe gununden itibaren 6-7 arkadas olacak ve cuma gunu kamp alaninda size yardimci olmak uzere arkadaslar yer alacak (ki birtanesi benim) gelim eylemcemize (yanlis yazmadim eylemce eylem ve eylence karisimi) katilin kampimizi kuralim... eylenelim eylemimizi gerceklestirelim... orada gorusmek uzere iyi eylenceler... irtibat icin:duygun:0535 663 87 40 ismail:0555 218 99 88 cihat:0544 840 03 74 ))))) ben ismail
  • asphyxiater • 22 Ağustos 2005 00:00 • #610361
    bana sosyalizmin ne olduğunu öğretmeye kalkmayın. siyaset felsefesinde masterım var. sizden iyi bilirim. materyalizm ve hümanizm ne kadar da çelişen iki görüş ve siz bunları birleştirdiğiniz iddia ediyorsunuz. çok komik. o büyük sosyalist lenin'in kendi konuşmasını alkışlamayanı öldürttüğü için, konuşmalarının saatlerce alkışlandığını (çünkü hiç kimse alkışı bırakan ilk kişi olmaya cesaret edemezdi) biliyor musunuz acaba. bu mudur özgürlük?

insanları sınıflara ayıran ideolojilerdir. ben sistemin doğru olduğunu iddia etmiyorum ama yanlış olan fikirlerde bunu yapmak. toplumu birbirine düşman ediyorsunuz.

arkadaş, ben ulus devlete inanıyorum ve her milletin kendi milleti için çaba göstermesini doğal karşılıyorum. benim ülkemin süper güç olmasını istemem kadar, bir yunan'ın da aynı şeyi kendi devleti için istemesi doğal. siz farkında olmasanızda dünyada işler böyle yürür. çünkü ben bana her açıdan benzeyen insanın güçlü olmasını, beni tanımayan bir yabancının güçlü olmasına tercih ederim. bu yüzden ulus devletler sapasağlam ayakta. bir ingiliz ya da fransız kendi milletlerini, kendi vatandaşlarının haklarını diğerlerinden üstün görür. kendine güveni vardır ve milletiyle övünür. bu yüzden saygı görürler. her devlet, kendi vatandaşının hakkını, çıkarını savunur.

ben dünyadaki diğer milletleri ezelim demiyorum ama önce kendi milletimiz için çalışalım. artık diğerkamlık değil biraz milli bencillik (bizcillik desek daha doğru olur herhalde) yapalım.

ülke içindeki sosyal adalet zorla ve kanunla değil (sosyalizmdeki gibi), vicdanla ve manevi değerlere sahip insanlar yetiştirmekle olur. komşusu aç iken tok yatmayan insanlar vicdan eğitimiyle ve inançla sağlanır, kanunla değil. kanunla yapılan yapaydır ve insan fırsatını (yasal boşluk) bulduğunda daha acımasızca sömürür. nitekim sosyalist devletlerin hepsinde de böyle olmuştur.