Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Barışarock @ Sarıyer - İstanbul

Bu konu şu haber ile ilgilidir: Barışarock @ Sarıyer - İstanbul
  • samanasuke • 12 Ağustos 2005 00:00 • #610332
    rockncoke hersene güzel gruplar getiriyo ki millette gidiyo ne yapalım yani...barışarocka offspring ,korn geldide bizmi gitmedik millet gruba aç anlasanıza kaç senedir adam gibi organizasyon yapılıyoki şu türkiyede seneye barışarock getirsin metallicayı ozaman bakalım kimse gidiyomu rockncoke a işi ideoloji meselesi yapmayın yaw ozaman rock da usa kökenlidir onların kültürünü niye benimsiyosunuz monawar mıdır nedir adamların konserine gidiyosunuzz........any Q?
  • absinth • 12 Ağustos 2005 00:00 • #610333
    arkadaşların bazıları rock müziğin usa kökenli olduğunu yazmış dogru ama zaten usa in türkiye üzerindeki etkisine karşı yapılacak bir organizasyon edegilmi önemli olan onların türkiye üzerindeki etkisini köreltmeye çalışan birileri olduğunu göstermek rock a kendi ezgilerimizi ekleyip güzelleştirmek değilmi... önemli olan farkında olmak ... herkec rock n coke gidip müzik dinleyebilir
  • asphyxiater • 12 Ağustos 2005 00:00 • #610334
    ya rock'ın abd kültürü olduğunu sanan arkadaş açsın tarih okusun. rock zenci müziği olan blues'dan türemiştir. abd'de olması, avrupa ile anglo-saxon kültüründen bozma abd kültürü olduğunu göstermez. rock abd'ye karşı isyan olarak doğmuş zaten. neden böyle festivaller yapıyolar hiç düşündün mü? çünkü rock müziği kendi kalıplarına sokup etkisizleştirme peşindeler. ha bi de işin para yönü var. senden aldıkları parayla senin kardeşlerini öldürüyorlar. hem de parasını senin verdiğin kurşunla, bombayla. cola'nın pkk'ya, hizbullah'a ve ırak'taki abd terörüne verdiği desteği bilmiyor musunuz?

siz rock'n coke'a gidin de bir kaç insan da parasını sizin verdiğiniz kurşununuzla ölsün.
  • acsnake • 14 Ağustos 2005 00:00 • #610335
    arkadaslar bir saattir yorumlari okuyorum eminim buraya bunlari yazanlarin cogu birdaha buraya girip yazdiklarimi okumayacak ama olsun ben bazi konulara aciklik getirmek elestirilere cevap vermek istiyorum...
    1-) ucretsiz olunca kirolar ameleler gelecek diye bir tabir var... bunun tam anlayamadim kiro demekle neyi kastediyorsunuz anmlamadim ama anladigim kadari ile cevaplayim saniirim haberi olmayan sedece oraya olay cikarmak ona buna laf atacak insanlar kastediliyor... onun icin bir cozum dusunuldu davetiye usulu yapilacak bu davetiyeler bazi gazete dergi ve sitemizden yayimlanmaya basladi yani davetiyesi olmayan yine 5 ytl lik bir ucret odemek zorunda kalacak... ayrica biz zaten amelelerin gelmesini istiyoruz calisan herkese amale demekte cok dogaldir bence calisanlaridami sevmiyorsunuz yoksa??? rock'n coke ye ise patronlar gitsin birakin onlarda eylenmeli...
    2-)ucretsiz olmamasi soyleniyor tabi herkes somurulmeye kaninin emilmesine alismis durumda ve bu aliskanligini emperyalizme karsi bir festivalede para vermek istedigini soyleyerek surduruyor... para toplanip bir kurulusa bagislanmali deniyor evet bu guzel ama sen hangi kuruma bagis yapmak istiyorsan bence kendin yap buna hicbir kurum hayir demez miktar ne kadar azda olsa...
    3-)birkac grup daha ciksa bunlar niye yok diyenler var biz elimizden geldigince yurtdisindaki gruplara boyle bir organizasyon yapiyorun diye haber gondermemiz haric ona buna sende gel demedik... ve buna ragmen 200 un uzerinde grup basvurdu ve secimi emin olun cok zordu...
    4-)ucretsiz olunca fiyatlar pahali olur deniliyor bilhakis yemeklerde cok makul fiyatlara satilacak... ornegin eminim herkes ilgilenir.. bira 2.50 ytl (bir baska fest e veya bar a gittiginizde nekadar verdiginizi bi dusunun) yemeklerde cok uygun olacak vejereryan menu su bile mevcut olacak bunlarin fiyatlarida taksimdeki yiyecek icecek satan yerlerin altinda fahis fiyat uygulamasi kesinlikle olmayacak...
    5-)sponsorlara para kazandirma amacli olmus deniliyor fakat siz suana kadar barisarock kelimesinin kullanildigi herhangi bir yerde yaninda marka reklami gordunuzmu? barisarock ta hicbir sponsor yoktur... sadece destek veren insanlarin destegi ile yapilan bir festivaldir...
    ben forumda genelde bu elestirilerle karsilastim baska elestiri ve sorulariniz olursa direk bana sorabilirsiniz... hepsini cevaplamaya calistim... direk mailde atabilirsiniz ben ismail
    ((([email protected]))) veya (((www.barisarock.org))) ya da (((((tel:: duygun:0535 663 87 40 ismail:0555 218 99 88 cihat:0544 840 03 74 )))))
  • trash_death • 15 Ağustos 2005 00:00 • #610336
    arkadaşlar, barışa rock ile ilgili bi yorum yapmak istiyorum. aslına bakarsanız bu festivalin beleşi olması ya da rock n coke la karşılaştırılması ile ilgili değil.
    festival, duruşu itibariyle birşeylere karşı bi festival. onun karşı olduğu şeylere biz de karşıyız. buraya kadar bi sorun yok. ama alternatifiniz ne? işte burda tıkanıp kalıyoruz. tamam emperyalizme karşısınız. peki çözüm ne? tamam kapitalizme karşısınız ama çözüm ne?
    insanlar sadece birşeylere karşı olduğunda elde hiçbirşey yoktur. ama karşı oldukları şeylerin yerine birşeyler koyabildiklerinde, işte orda yeni bi dünya filizlenecektir. yoksa biz 100 yıl boyunca birşeylere karşı oluruz, sonra da karşı olduğumuz şeylerin kurbanı.....
  • acsnake • 15 Ağustos 2005 00:00 • #610337
    evet biz emperyalizm e karsiyiz buna karsi ne yapiyorsunuz sorusuna ise barisarock u yapiyoruz... biz buna karsiyiz deyip yerimize oturmuyoruz... bir aylem yapiyoruz... sesimizi duyuruyoruz... sadece coca colaya degil tum cok uluslu sirketlere karsiyiz... reklam almiyoruz... cola icmiyoruz adidas giymiyoruz... biz boyle basladik bu kitle cogaldikca sesimizi daha fazla duyurdukca emin olun meyvalarini almaya basliyacagizzz...

buna barisarock a destek vererek baslamaya siz ne dersiniz???

oturup laf yapmak yerine eylemce yapmaya ne dersiniz???

gelin barisarock ta bulusalim ve sesimizi hep beraber duyuralim...
    savasa karsi isgale karsi gdo ya karsi irkciliga karsi... sesimizi duyuralim

barisarock ta bulusalim...
  • asphyxiater • 16 Ağustos 2005 00:00 • #610338
    evet karşıyız ama asıl önemli olan nedir biliyor musun trash_death? hedef koymak. biz yıllardır hedef koyamadığımız için, bu haldeyiz. hedeflerimizi başkalarının koymasına izin verdiğimiz için böyleyiz. abd ay'a gidecem dedi, gitti. neden? çünkü hedeflaerini kendileri koydu, planladı ve başklarına bağımlı kılmadı. bizim ise tek bir hedefimiz var AB'ye girmek. başkalarına bağımlı, başkalarınca dayatılmış hayaller. bir yerlere gelmek için başkalarının bize abilik yapmasına izin vermememiz gerek. buna tepki koymak gerek. biz de bunu yapıyoruz. kurtuluş bizim kendi özümüzde...
  • dişi_sosyalist • 17 Ağustos 2005 00:00 • #610339
    ya bir insanoğlu da çıkıp 'arkadaşlar neyin kavgasını yapıyoruz hepimiz aynı müziği dinliyoruz birbirimize saygı duyalım olsun bitsin' demiyor... hep aynı mantalite hüküm sürüyor kafalarda... herkes bir diğerine kendi ideolojik görüşünü kabul ettirmeye çalışıyor ve bunu yaparken de komikleşiyor amerika burda bile bizi bölmeye devam ediyor... ya yeter artık zengini parası züğürdün çenesini yorarmış misali bir kavga içerisinde olmamız gerçekten çok komik artık aşalım bunları ya festivallerde nutuk atmakla zaten bu ülke kurtulmaz amerika'nın emperyalizmle örülü ağlarından... somut birşeyler yapmadıktan sonra bedavaya konuşmak ne de güzel!!!
  • asphyxiater • 17 Ağustos 2005 00:00 • #610340
    burda sağ-sol kavgası verilmiyor arkadaş. sen yanlış anlamışsın. burda rock'n coke verilen paranın nereye gittiğini, amerika'nın rock müziği nasıl kendi çıkarlarına alet ettiğini anlatmaya çalışıyoruz. barışarock'ın marksist görünümünden ürken arkadaşlar var ki bence haklılar. ben rock müziğin ne kapitalizmin ne de sosyalizmin tekelinde olmasını istiyorum. ikisi de elini rock'dan çeksin. rock kendine güveni olan, onurlu insanların müziği olsun. onun bunun ideolojisinin esiri olmuş insanların değil. çıkara ve ideolojiye alet edilmiş rock müziğe karşıyım. rock ne paranın ne de ideolojinin hizmetkarı olsun. "aynı müziği dinlemek" demişsin ama iş müzik dinlemek kadar basit değil. benim verdiğim para aleyhimde kullanılacaksa, karşıyım. Tanrı bizi bizim şerrimizden korusun...
  • dişi_sosyalist • 17 Ağustos 2005 00:00 • #610341
    verdiğin paranın aleyhinde kullanılmasını istemiyorsan para verme zaten... ayrıca rumuzumda sosyalist kelimesi olabilir ama bu benim yaptığım yorumda olayı sağ-sol çatışması olarak algıladığımı göstermez asıl sen yanlış anlamışsın beni... her neyse... amerika'nın türkiye piyasasında binlerce markası var birini kullanmasak diğerini mutlaka kullanmak zorunda kalıyoruz converse giymek cola içmek bunlar çok simgesel şeyler... tartışılıyorsa ben ortaya somut şeyler koyarak gelin tartışın diyorum...