Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Barışarock @ Sarıyer - İstanbul

Bu konu şu haber ile ilgilidir: Barışarock @ Sarıyer - İstanbul
  • neverland • 23 Ağustos 2005 00:00 • #610372
    tamam da millet müziği siyasete oyuncak yapmayı iyi biliyo biz de buna karşı çıkıyoruz yani en azından ben boş insanlar yetiştirmek için piyasa boş isyankar olmayan müzikler üretiyo neden? karışıklık çıkmasın die. amaaaaaa yemesler yoksa katılıyorum fikrine ama başka bi açıdan bakarsan müzikte de politika vardır zaten yani o kadar uzak kavramlar değil aslında. müziğimize karışan politika biz de onu tartışıyorus
  • deadstar • 24 Ağustos 2005 00:00 • #610373
    ya biri hangi otobüsün gittigini sölesin a.q yaa...
  • Dream Raider • 24 Ağustos 2005 00:00 • #610374
    bu olay kaçmazdı. ama Şu ÖSS denen bela var ya; bizi böyle organizasyonlardan alıkoyuyor. Ne olurdu lise 3 e hiç geçmesem. Ama gitmemem bi yana iyide çünkü ücretsiz.

İşte bu kötü oldu neden ücretsizya insan bileti en az olsn 15ytl yapar şimdi oraya olur olmadık tipler gelecek..

arkadaşımıza kesinlikle katılıyorum. Allah c.c oraya gideceklere yardım etsin :P Çekecekleri var. Oops saat 9:30 olumuş bir buçuk sat önce dersanede olmam gerekiridi....
  • dişi_sosyalist • 24 Ağustos 2005 00:00 • #610375
    offf offf...
  • asphyxiater • 24 Ağustos 2005 00:00 • #610376
    neverland, beni tanımıyorsun, bana felsefe oku deme. yıllardır okuyorum. siyaset felsefesinde master'ım ve senin yaşında öğrencilerim var (hatta senden büyük). sen yanlış anlamakta ustasın. daha ırk kavramının ne olduğunu bilmiyorsun. türk, ingiliz, alman aynı ırktandır. yani beyaz ırktan. ırklar deri rengine göre verilir. diğer ayrımlar milletdir. yani ırkçlık ve milliyetçilik tamamen farklı şeyler.

ben milliyetçiyim çünkü, dünya vatandaşlığı bir ütopyadır. her insanın insan olmaktan ileri gelen hakları vardır. ama insanlar milletleri kültürel bağlarla kurarlar etnik kökenle değil. ırksal ya da milli saflıktan bahseden yok. ben kültürel birlikten bahsediyorum. türkiye'deki insanların bir kültürel birliği vardır ve bir ingilizden tamamen farklılaşmıştır. o yüzden hangi etnik kökenden gelirse gelsin, paylaşılan ortak bir kültürü olan insanlar topluluğudur bence millet. ulus devletler de bunun üzerine inşaa edilmiştir.

avrupada yok edilmeye çalışılan milliyetçilik kendi dışındakilerin milliyetçiliğidir. kendi milliyetçiliklerine toz kondurmazlar. çünkü onlar halen nasyonel sosyalist kafadalar. yani nazi. diğer milletleri asimile etme çabasındalar. ben osmanlı'nın yaptığı gibi, insanların milletlerine kültürel olarak bağlı kalması taraftarıyım. yoksa ingilizlerin ya da almanların yaptığı sömürgeci ırkçılık değil.

bir devlet sosyal adaleti sosyalist olmadan da yapar. örneğin osmanlı'nın vakıfları, selçuklu'nun kervansaraylarını oku. aç insan bırakmazlardı ve bunu rejimle değil, manevi değerlerinin sağlam oluşuyla yaparlardı. sorun kendi insanını milli bir duyguyla sevmek ve yardım etmektir. sosyal adalet içten gelen bir duygudur. sonradan kanunla ithal edilmez. devlet mantıksal işlerle uğraşır, duygularla değil.

ayrıca atatürk'ün kurduğu bu devletin anayasasına göre, sosyalizm taraftarı eylem yapmak, "rejim değiştirme girişimi" sayıldığından, anayasal bir suçtur. çünkü atatürk bu devleti sosyalist devlet değil, ulus devlet olarak kurmuştur. atatürk yanlış mı yaptı? onu mu demek istiyorsunuz?
  • neverland • 24 Ağustos 2005 00:00 • #610378
    sen benim atatürk hakkında ileri geri laflar edeceğimi umdun heralde. yok hayır ben bunu yapmicam. okuyanlar kendi iradelerine göre istedikleri kişiye hak verirler. senin görüşün de bu saatten sonra değişmez zaten. o senin görüşün bu da benim görüşüm dediklerimin arkasındayım daha da konuşurdum ama dedim ya bu kadarı insanların doğru kararı vermesi için yeterli bence. insanlar da rahatsız oluyolar burda siyaset konuşulmasından. haklılar kendilerine göre. hayatta başarılar dilerim sana...
  • dişi_sosyalist • 24 Ağustos 2005 00:00 • #610379
    ben kenara çekilmekle çok iyi yapmışım... özelden halledin ne derdiniz varsa...
  • neverland • 24 Ağustos 2005 00:00 • #610380
    :)
  • asphyxiater • 25 Ağustos 2005 00:00 • #610381
    burada ne tartışılmasını isterdiniz? "anneni mi çok seviyosun babanı mı?" tarzı grup kıyaslamalarını mı? salakça, çocukça geyiklerin mi yapılmasını tercih ederdiniz? siyasetle direk ilişkilendirilen bir etkinlik var önümüzde. ne tartışsaydık ya? şık, rüküş muhabbeti mi yapacaz bu yaştan sonra? barışarock'a sosyalist kimliğinden, rock'n coke'a da abd güdümünden ötürü gitmiyorum. gitmem de. rock müziği alet etmeyin siyasetinize. burada ne yapacaktım ya? ya siyasetinizi, ya da festivalinizi eleştirecektim. festival doğru, yanlış olan siyasetiniz. ben de onu eleştirdim. buraya çıkıp "sosyalizm nidaları" atan ve konuyu açan ben değildim. konuyu açan, lafı ortaya atıp kaçtı. neyse bu sosyalizm çoluk çocuk işi olmuş zaten, 18'ini geçmiş bir kişi bile yok. ya abd özentisi ya da rus. yaş sınırı konsun bu siteye de, daha mantıklı, insanlar gelsin. onun bunun özentisi insanlar değil.
  • neverland • 25 Ağustos 2005 00:00 • #610382
    yazdıklarından anlıyorum ki sen benim zeka seviyemin yanından bile geçemessin muhatap almıyorum ben türkiye derecesi yaptım bence buraya zeka sınırlaması falan getirilsin okuyanlar bunun bi kaçış mı yoksa zorunluluk mu olduğunu anlayacaktır.