-
yerlisi varken yabancısını almayız olur biter. mecbur kalınan durumlar olabilir. örneğin lewis' abd malı (gerçi kumaşı bizden gidiyo ama onlar para kazanıyo), rodi türk. rodi giyeriz olur biter. böylece paramız aleyhimize dönmez. herşeyi yaparken biraz sonunu düşünüp, milli olalım diyorum. somut istiyosan al sana somutluk.
-
arkadaşlar sömürenin, kapitalistin yerlisi yabancısı olur mu????*
siz bu soruyla uğraşa dururken birkaçşey daha söylemek istiyorum.
evet önümüzde bi hedef yok. peki önümüzdeki hedef barışa rock mı? bence asla olmamalı. barışa rock bir araç olarak kullanılabilir belki. aslına bakarsanız araç olarak bile pek bir getirisi yok. çünkü insanların bilincinde emperyalizme karşı olmayı coca cola içmemekle yeterli sayıyor. oysa böyle değil. EMPERYALİZME KARŞI OLMAK SOSYALİZM BAYRAĞINI SÖMÜRÜCÜLERİN BAĞRINA DİKMEK İÇİN SAVAŞ VERMEKTİR.
arkadaşlar. burda levis giymeyin. coca cola içmeyin, türk markası kullanın az sömüreninden kullanın ülker yiyin. vs. geçin bunları. hepsi fasa fiso. eğer az biraz marksizmi biliosanız, bunların birbirinden hiçbir farkı olmadığını anlarsınız. çünkü bugün pazarda satılan tişörtleri yapan türk atölyesi de işçilerini günde 16 saat sömürüyor.
peki, bu dalgayı yaydın, 1 milyon kişi barışa rock a geldi. rock n coke u da yapmıyorlar artık. ne olacak? coca cola üretimini mi durduracak. size açık ve net söyliyeyim. barışa rock a gelenlerin yüzde 70 i coca cola içmektedir. tabii bu bilimsel bi istatistik değil, eleştrilerinize açığım ama, bunu gözleyerek görebilirsiniz.
baştaki konuya gelelim. 1 milyon kişi gelsin barışa rock a? ne olacak? size söyliyeyim, o insanlar iki gün kendini tatmin edip evlerine gidecekler. tıpkı 77 bir mayısında 500 bin insanın alanda toplandıktan sonra, devrimi yapamaması gibi. tıpkı 15-16 haziran işçi kalkışmalarında bir sonuca varılamaması gibi.
arkadaşlar, artık, enerjinizi sivil toplumculuk oyunlarına değil, iktidara harcayın. çünkü sömürü düzeni onu almayalım, bunu alalım la bitmez. sömürü düzeni, SOSYALİZM BAYRAĞINI SÖMÜRÜCLERİN BAĞRINA ÇAKTIĞINIZDA BİTER!!!
-
ayrıca, açıkçası şunu belirtmem gerek. bu festivali düzenleyen insanların iyi niyetidnen şüphem yok. ilk günü festivale de geleceğim. benim eleştirdiğim yer, birşeylere karşı bu şekilde mücadele edilmesi. çünkü bu şekilde hadi bir hedefe varmayı bırakın, karşınıza aldığınız şeyi bile yokedemezsiniz. aslına bakarsanız, hedefinize ulaşmadığınızda hiçbişiyi yok edemezsiniz.
ayrıca birisi demiş ki(şu anda nicki aklımda değil) "rock müzik, ne paraya ne de ideolojilere alet edilmesin". peki, barışa rock a katılacak olan gruplar, kapitalist firmalarla anlaşmadan nasıl albüm çıkartacak sevgili arkadaşım??? çıkartamaz. bu kadar basit. görüldüğü gibi tıpış tıpış paranın aleti oluyor işte rock müzik. bunu engellemek için ise paranın egemenliğini yok etmek gerekir. bu da bu düzeni değiştirerek mümkün.
rock müzik ideolojilere alet edilmesin demiş ya arkadaş. sormak istiyorum: eğer senin rocktan anladığın uyuşturucu kullanıp sahnede masturbasyon yapanların yaptığı müzikse, aman uzak kalsın zaten ideolojilerden. ama senin bahsettiğin rock müzik, onurlu insanların, hayatlarını, dünyaya tepkilerini anlattıkları ve çözüm ürettikleri bir müzikse, bu ideolojilerle buluşmadan zaten fazlasıyla 'kel' kalır.
-
bi arkadas siz barisaraka gidin colaturka icin demis bence cok sacma bi yaklasım .ülkerde emperyalisttir, ülkemizi satanlarrin destekcisidir.....
kapitalist bi ülkede yasadıımız müddetce bizde kapitalistiz. giydigimiz bi tisörtle , yediimizle, ictiimizle milyonlarin eceliyiz .
ne mcdonals ne coca cola bireysel girisimlerle batar!
bazı arkadaslar sosyalistim antiemperyalistim diye artada dolasiyo ama sosyalizmi türkiyeye getirmeden sosyalist degil emperyalizm destekcisisiniz...
-
nedir bu ya? sosyalizm reklamı yapmayın artık. siz amerika karşıtı olmakla sosyalist olmayı aynı şey zannediyosunuz herhalde. ben sosyalizmle kapitalizmin hiç bir farkını göremiyorum. ikisinde de insanlar aç. sscb sosyalistti de ne oldu? insanların üstünde baskı, sansür ve açlık belası vardı. ben amerikan düşmanıyım. sizin mantığınıza göre hiç bir şey almamak lazım, türk de olsa. amerikalı coni'yi zengin edeceğime, türk ahmet'i zengin ederim. benim insanım para kazanır, daha kalitelisini yapar, coni'yle de rekabet eder dünyada. benim ülkeme girer para. ben milliyetçiyim, sosyalist değil. barışarock'a sizin gibi sosyalizm nidaları atan, ama sosyalizmin çıkmazlarından bihaber insanlar gelecekse, ben yokum. amacımız anti-abd ise; ülkemize, kendi öz kaynaklarımıza sahip çıkmak ve bunu türk eliyle işlemek ise yanınızdayım ama türk malıyla abd malını bir tutmak, kendi insanına düşman olmaktır.
-
acaba sosyalizm hakkında ne biliyorsun da bu kadar rahat konuşabiliyorsun? acaba sscb hakkıdna ne biliyorsun, ya da marksizm hakkında, ya da leninizm hakkında?
kendi malını aldığında kendi insanın para kazanacak haklısın, ama sadece patronlar para kazanacak, işçiler sürünecek.
biz hiçbirşeyi almayalım demiyoruz, biz, işçiler kendi ürettiklerini kazanabilsinler istiyoruz. nasıl dünyayı var ediyorlarsa, onu yönetebilsinler istiyoruz. ama senin gibiler bunu hiçbi zaman anlayamayacak...
-
asphyxiater senin ideolojik görüşün ne? sosyalizmi yerden yere vuruyosun da... o zaman amacın ne bir söyle bakalım...
-
ya saçmalamayın. lenin'le hitler'in ne farkı vardı? ikisi de katliam yaptı. siz daha neyi savunduğunuzun farkında değilsiniz. sosyalizm sadece teori, uygulanması imkansız bir hayal. tartışmanın yönünü saptırıyorsunuz. sosyalizmi bilirim, gerçekleşmesinin imkansız olduğunu bilecek kadar. bir sürü küçük esnaf olsun, hiç büyük şirket olmasın diyosunuz, bu imkansız. bu yolla dünyayla başa çıkamazsınız. dünya sizi öğütür. sosyalizm, milletimizin sonu olur. ben dünyanın süper gücü Türkiye olsun istiyorum, tıpkı birkaç yüz yıl önceki gibi. bunun için: ekonomik, askeri, teknolojik, bilimsel ve politik olarak çok güçlü olmak lazım. bunların hepsi birbirine bağlı ve sizin dediğiniz çökmüş bir ekonomi kuramı. sosyal yönü olmalı tabi ki ama başarısız. sizin sscb dediğiniz ülkede: rock müziği yasaktı, bu mu özgürlük? insanlar karın tokluğuna köle gibi çalışıyordu, bu mu sosyal adalet? bırakın artık materyalist kafaları. sosyalizm de kapitalizm kadar sömürür.
-
ha bi de daha aristocu batı zihniyetinde olduğun "senin görüşün ne?" sorundan belli. "benden değilsen onlardansın" mantığından. biraz kuantum felsefesi oku, marx eskidi. birşeyin aynı anda hem doğru hem de yanlış olabileceğini öğren. kokuşmuş, çürümüş ideolojilerin peşinde değilim. ben ülkemin, ancak kendi insanıyla, kendi gücüyle kurtulabileceğine ve onurunu koruması gerektiğine inanıyorum.abd'nin de rusların da ab'nin de köpeği olmasını istemiyorum.
-
senin savunduğun ideoloji de eskidi koçum... osmanlı dev zamanından beri aynı şeyi savunanları çok gördük... ben barışarock'a da gitmiyorum zaten senin gibiler ülkeyi kurtarırsa bana da haber verin