Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

İşte Dejenere Türkçe'nin Doruk Noktası

Bu konu şu haber ile ilgilidir: İşte Dejenere Türkçe'nin Doruk Noktası
  • sdqantaris • 14 Nisan 2005 00:00 • #603324
    Kendi dilinden utanan, kendi dilini düzgün kullanmayı anlamsız gören, yabancı kelimelere de hayran olan insanlarda aşağılık kompleksi vardır. Yazıklar olsun. Türkçe çok güzel bir dil. (veya öyleydi şunu görünce umutsuzluğua kapıldım yine)

Kaygı, umutsuzluk.

Onur
  • soldier55 • 14 Nisan 2005 00:00 • #603325
    ne yazıyo ya burda?ciddi alkışlıyorum bu Türk evladını acayip iyi bir Türkçeyle yazılmış...kem,küm,çat,pat, gitmiş yani acayip güldüm;-)neyse bekçi tebrikler!!!!!!!!!!
  • MG • 14 Nisan 2005 00:00 • #603326
    O zaman "CMYLMZ" ve "gnçtrkcll" vs. gibi hergün medyada öne çıkan kişi veya şirketleri de protesto etmeniz gerekir. Ayrım yapmamalısınız. Göz önündeki insanlar neler yapıyorsa, halk da onu yapıyor.
  • Nem • 14 Nisan 2005 00:00 • #603327
    Gerçekten güzel ve üstün bir dilimiz var ama nedense insanlar bunu dejenere etmeye bayılıyorlar marifetmiş gibi. Bu işin içinde medyanın da payı var aslında. Taksim yerine Taxim, yüksek ses yerine yüxexes yazarsan insanlar da bunu marifet yazıp özenirler tabii. Bir de insanların her yeri chat odası veya cep telefonu zannetmesi var, o da ayrı bir eğitim meselesi..
  • GaRaJ Bekçisi • 14 Nisan 2005 00:00 • #603328
    Ayrım yapmıyoruz zaten. Ama bahsettiklerin biraz ayrı şeyler.

CMYLMZ, GNCTRKCLL bunların dille bir ilgileri yok. Bunlar grafik öğeler, algı için, ona hizmet eden şeyler. Dille yapılan iletişime hizmet etmiyorlar.

hrkse bol eğlnclr

yazmakla çok farklı...
  • ratamahatta • 14 Nisan 2005 00:00 • #603329
    bu yüzden ben de garaj dayım işte, seviyorum seni bekçi ve öpüyorum... aynı yolda devam
  • Smarty • 14 Nisan 2005 00:00 • #603330
    Bu en büyük iletişim bozukluğuna giriyor bence. Ne kadar anlaşılır olabilir ki kişi bu tarz bir yazımla? Allah yardımcıları olsun, ne diyeyim ? Akıl fikir insanları...
  • She • 14 Nisan 2005 00:00 • #603331
    :)))
    Buraya bakınca tekrar yazmak istedim...
    harflerin yazılmaması herşeyden önce anlaşılırlığı yok ediyor...
    bunda haklı bekçi amcam
    Kendi dilinden utanan, özenen, kompleksli yazan insanların
    yabancı dil özentisi olduğu gözümden kaçmadı nickleri görünce

Tamam Türk'çemizi koruyalım ama burası internet...
    siz dışarda insanları haffleri yutup konuştuğunu görüyormusunuz
    zaman kazancı..bütün mesele bu...

saygıdeğer edebiyat öğretmenlerine itafen
  • kalipardi • 14 Nisan 2005 00:00 • #603332
    garaj sanki türkçe,birde böyle artistlik yapmanız yokmu hasta oluyorum herkes ne istiyorsa yazar anlayan anlar anlamayan anlamaz,sonuçta adamın yazdığı bir şifre,kolay anlaşılıyor olması dejenere türkçe olduğunu göstermez,sitemizin adı türkçe bile değil fransızca,ana sayfadan verdiğiniz grupların isimleri ne belli değil,onun için gösteriş yapmayı bırakın insanlar en azından internette rahat olsun
  • Smarty • 14 Nisan 2005 00:00 • #603333
    garaj sanki türkçe,birde böyle artistlik yapmanız yokmu hasta oluyorum herkes ne istiyorsa yazar anlayan anlar anlamayan anlamaz,sonuçta adamın yazdığı bir şifre,kolay anlaşılıyor olması dejenere türkçe olduğunu göstermez,sitemizin adı türkçe bile değil fransızca,ana sayfadan verdiğiniz grupların isimleri ne belli değil,onun için gösteriş yapmayı bırakın insanlar en azından internette rahat olsun

Konu yabancı kelimelerin günlük hayatta kullanımı değil. Konu edilen olay Türkçe' nin kurallarına uygun olmayan yazılımı. Bu Türk Dili' ne yapılan bir sabotajdır. Bunu hala nasıl idrak edemiyorsunuz anlaşılır şey değil. Gösteriş için Türk Dili bozunmaya uğratılabiliyorken neredesiniz acaba ?!?!?!