-
cyn:
Türkçe sanal değildir. Tüm yaşamın boyunca karşılaşacağın en gerçek şeydir. Yokluğunda kıymetini anlayacağın şeylerin başında gelir.
Mesajın kişisel konular içerdiği tartışılanla ilgili olmadığı için sildim. Sileceğimi önceden söylemiştim.
she:
Bu tip güzellikler çok farklı şeyler ama zaten Dejenere Türkçe'nin kapsamında bunlar yok.
MG:
:: Bahsettiğim şeyin imlayla ilgili olmadığını anlatamıyorum hala, biliyorum ama olsun ben yine de yazmayı sürdüreceğim.
:: Kimsenin babası kocası, değilim. Ben GaRaJ Bekçisi'yim. Kimseye hiç bir baskı yapmıyorum. Belli standartlarda bir içerik yayınlamaya çalışıyorum. Bu tip olaylar hem bu sitenin kalitesini düşürüyor. Hem de Türkçe'ye hakaret ediyor bunu kabul edemiyorum.
:: Adam bu metni sitede haber olarak yayınlamak için haberler bölümüne eklemiş. Yani istenen şey bunun böylece açılıp GRJ'da yayınlanması zaten. Ben tartışmıyorum, örnek gösteriyorum. Buraya gidiyoruz sevgili arkadaşlar haberiniz olsun diyorum...
:: Kimseyi tehsit etmiyorum, Dejenere Türkçe içeren metinlerin sitede yayınlanmayacağını belirtiyorum, defalarca yaptığım gibi. Nedenini de yukarıdaki metne gönderme yaparak buraya koşuyoruz böyle yapmazsak varacağız şeklinde açıklıyorum.
-
İnatlaşmayla ilgili çok güzel bir laf vardır. Buraya yazamam ayıp olur senin özeline mesaj atıyorum biraz gülersin tam da buraya yakışıyor ama işte bekçilik n'aaparsın...
Duyuru: Herkes soruyor Bekçi sana ne yazdı diye.
Bana Bekçi Babamızdan herhangi bir mesaj gelmedi.
Merak edenlere duyurulur.
-
burada konuyla ilgili olan bütün mesajları hiç üşenmeden okudum ve anladım ki insanlar yazdıklarını bekçinin söylediklerini hiç dikkate almadan yazıyolar sanırım. burada konunun doğruluğunu ya da yanlışlığını tartışmıyorum, mesaj yazan insanların çoğunluğu sırf sanki bekçiye mualefet olmak için yazmış gibi. örneğin bekçi konu yabancı kelimelerin kullanılması değil demiş defalarca, ama gene de dejenere bile türkçe bir kelime değil ki denilebiliniyo... ya bi cevap verirken hiç mi dikkate alınmıyo söylenenler. ya aynı fikri savunmak zorunda değilsiniz tabii ama insan biraz yazılanları okuyup anlamaya çalışır, olaya tek taraflı bakıp sadece savunduğunuz şeyi kabul ettirmeye çalışmışsınız tabii bu arada da kim ne yazmış hiç okumamışsınız heralde. hani bir şeyi anlamak istemeyen insana ne yaparsan yap anlamaz ya öyle bir durum olmuş...
-
Burda olay yazılanın yanlış olması olsaydı türkçe dışı kelimelerin kullanılmasının da yasaklanması gerekirdi.. garaj bekçisi, garajdaki ortam, garajdaki özgürlük hakkında ne kadar anket yaptıysam sonuç olumsuz çıktı.. garaj bir şekilde kendi kendini bitiriyor.. burda yapılan şey lise yıllarında en sinir olunan, türkçe derslerinden nefret edilmesini sağlayan "-de, -da eklerinin ayrı yazılması" konusunda emir vermektir.. ayrıca garaj ortamında bekçiye göre birşey doğruysa ondan kesinlikle dönüş yoktur.. konuşurken yapılan vurguların yazarkende yapılabilmesi için "dejenere" denilen kelimelerin kullanılması gerekir yoksa son derece resmi ve sıkıcı ortam oluşur.. burda herkes kendi dilinin ve kültürünün anlamını bilecek yaştadır.. isteyen sahip çıkar isteyen sahip çıkmaz.. "arrrrgghhhh dejenere türkçe" demeyle zorlama yapılamaz.. madem türkçeye bu kadar meraklı garaj bekçisi "olmadı kuzum türkçemize zarar veriyorsunuz" diye değiştirsin o mesajı.. burasıda rockçuların değil TSM severlerin sitesi olsun.. bu arada ''dinsizler ve allahsizlar'' kolonisi neden kurulamamış anlamadım.. bunun kime ne zararı var? islam veya isevilik veya musavilik bir inançsa ateizm de bir inanç felsefesidir ve bu ateistlere yapılan bir saygısızlıktır..
-
GRJ'da inançlarla ilgili tartışmalar yapılamıyor, çünkü bu tartışmaların sonu çok anlamsız yerlere varıyor, o yüzden bu tip koloniler de açılamıyor. Bu kadar hassas ve sonunda çok önemli sonuçlar doğurabilecek konuları bilinci konusunda hiç bir fikrimiz olmayan kişilere emanet edemeyiz. Örneğin birisi de Atatürk'çü gençler kolonisi açmak istemişti zamanında. Ona da izin vermedik. Nedenini anlatmak konusunda o zaman çok zorlanmıştım. Aynı nedenler yüzünden, hiç tanımadığım birisi ilgisini kaybetti diye böyle hassas konuda yapılacak yorumlar, edilecek küfürlerden bu sitenin yöneticisi olarak ben sorumlu oluyorum, ve pek fazla kimsenin önemsemediği ölçüde burada yapılanlar gerçek hayattaki kişileri ve olayları da bağlıyor.
-
ama ben koministler kolonisi diye bir koloni biliyorum.. bunu açmak sorun olmuyorda atatürk veya allahsızlar kolonisi açmak mı sorun oluyor? adı üstünde "koloni".. ilgini çekiyorsa girersin ilgini çekmiyorsa girmezsin rahatsız eden mesaj olursa silersin rahatsız eden birileri olursa koloniden atarsın.. tanımadığım birileri yüzünden suçlu duruma düşünoyrum küfür yiyorum yazmışsın.. öküz engelleme programı diye birşey yok henüz onları eleyemezsin elesende onlar bi şekilde girerler bu ortama.. o küfürlere bende maruz kaldım hemde çok saçma sebepler yüzünden.. sorunları çözmek için sistem oturtmak yerine kendi insiyatifini kullanıyorsun.. garaj bekçisi bir kişi mi yoksa birkaç kişi mi bilmiyorum.. ama olaya tanımadığım birilerini kaybetmek gözüyle bakarsan sonuç pekde iç açıcı olmaz.. çünkü siteye ilk üye olunduğunda eş-dost listesinde direk adın var.. sen bizim için tanımadığımız birisi değilsin.. bize de bu gözle bakman yanlış olur.. haberde verdiğin örnek çok uç bir örnek tabi ki böyle haber konulmaz bu siteye zaten konulursa bu site benim gözümde tamamen biter.. ama olayın imla kurallarına ve ses efektlerine etki etmemesi lazım.. daha önce de dediğim gibi (yani -de yi ayrı yazdırdın ya helal olsun) ne diyeceğimi unuttum:))
-
böyle sivri tiplere gıcık oluyorum sırf muhalefet yapmak için konuşuyorlar..bekçim dünya ahiret bacım sen niye kaale alıyorsun ki bunları boşver nasıl olsa anlamıyacaklar..bırak onlar s lm n br asl p ls diyip dursunlar bırak onlar kuşum aydın gibi vurgulasınlar cümlelerini bırak onlar ay yarın boyfriendimle taksime akıcam desinler..bir iki uyarıdan sonra uymayanları uçurursun olur biter..sözle uslanmayanın hakkı kötektir benden daha iyi biliyorsun ;)
-
-de'yi ayrı yazdırdım ya o bana yeter...
-
Sen insanları anlamamak için elinden geleni yap.. insanlara çocuklarmış gibi davran.. -de yi ayrı yazdır.. büyük başarı.. tebrikler...
-
Bekçi Babamız :D Bu lafı söylerken arkalarından düdük de çaldın mı?