-
Kendi dilinden utanan, özenen, kompleksli yazan insanların
yabancı dil özentisi olduğu gözümden kaçmadı nickleri görünce
Sataşmadan bir şey söyleyemez misin sen? Bu benim yerli yabancı bir çok sitede kullandığım isim, seni ne ilgilendirir? Kaldı ki zaten bütün nicklerimi gerçek adım soyadımla değiştirmek istiyorum, yine de seni ne ilgilendirir? Sataşma.
saygıdeğer edebiyat öğretmenlerine itafen
Sataşma işte. Ne söyleyeceksen sataşmadan söyle.
Kaldı ki konu dilin doğru kullanılması. Türkçe'yi de düzgün kullanırım, İngilizce'yi de.
Saygı, sevgi.
Onur
-
Tekrar tekrar söylediğim gibi, bunun yabancı kelimelerle bir ilgisi yok. Keşke dilimizi yabancı kelimelerden de arındırabilecek güçte olsaydık. Ama değiliz. İşin bir ucundan hem de yeni yeni saplanan bir ucundan tutmak istiyoruz, ve tutuyoruz.
Eğer bu insanların rahatlıklarının bedeli 5 sene sonra Türkçe'yi doğru kullanan kişilerin yazdıklarının, söylediklerinin anlaşılmaması ise bu, GaRaJ yüzünden olmayacak. Bizim bu çorbada tuzumuz bulunmayacak. İşte bu yüzden Internette özellikle kalıcı içerikte kendini rahat hissetmek isteyenler GaRaJ'da bir şey yazamayacaklar.
Sonuna kadar bunun arkasındayız ve hiç taviz vermeyeceğiz.
-
Bazıları okuduklarını anlamıyorlar galiba. Olay yabancı kelimelerle ilgili değil diye daha kaç kere yazılması gerekiyor? Önce mevcut Türkçe'yi doğru kullanmak gerek. Sonra yabancı kelimelerle uğraşmaya başlanabilir ki bu aşamaya varmaya herhalde daha bir 10-15 yıl var.. Ayrıca bunu gösteriş olarak nitelendirmek de nasıl bir zihniyettir, hiç anlamadım..
-
Bundan sonra jenere Türkçe kullanacağım
ayrıca yazdığım Türkçe konusunda itirazı olan söylesin
bekçi amcam bir misyon almış üstüne, itirazım yok
ama tahminimce buraya giren insanların çoğu
Sanatçı ya da sanatçı eğilimi olan insanlar hepsi neyin ne
olduğunu biliyor, kültürlü insanlarız
herşey bi dönemdir, yaşayın
-
benim anlatmak istediğim yabancı kelimeler kullanarak yaptığımız daha tehlikeli,siz buna yoz(dejenere) diyorsunuz ama bundan yüz yıl önce kullanılan osmanlıca kabacada olsa böyleydi ve insanlar milli değerlerini kaybetmiyorlardı(gidin araştırın osmanlıcayı)
ama günümüzde kullandığımız yabancı kelimeler bizi yabancı uşaklığına doğru götürmekte,kendisini amerikalı ya da ingiliz sanan birsürü insan var,doğulu olduğumuzu unutmayalım mtv yi biraz az izleyelim ve bu son sözüm bekçi sana;
ayıp örtmekte gece gibi ol...(mevlana)
-
Hiçbirşey gökten zembille inmedi Bekçi Babamız. CMYLMZ böyle yaptı GNÇTRKCLL öyle yaptı, derken derken bugünlere geldik. Herkes çanak tuttu bu meselelere, kimse umursamadı.. Şimdi eyvah dil elden gidiyor tartışmaları başladı. Dil elden çoktan gitti bile.. Eğer bir milleti bozguna uğratmak isterseniz, ellerinden "dinlerini", "dillerini" ve "sanatlarını" alacaksınız. Bize de bunu yapmıyorlar mı sizce?
(Not: Cem Yılmaz ve Türkcell bütün bu olanlardan sorumludur diyemeyiz, onlar da hepimizin yaptığını yapıyorlar, reklamın iyisi kötüsü olmaz. Sokakta insanlar kelime unsurlarını bu şekilde kullanıyorlarsa, onlar da reklamlarını böyle yaparlar. Gayet normal. Ayrıca Bekçi Babamız, size de bir sözüm var: Niçin GaRaJ diye yazıyorsunuz? Bu da grafik unsur mudur? Yoksa arkadaşlarla aranızda GRJ diye mi yazışıyorsunuz? Benim tanıdığım herkes "GaRaJ" yerine "grj" diye yazıyor. Buna çanak tutmuş olmuyor musunuz böyle yapmakla? Bazı şeyler bizi bunları yapmaya itti ve biz de yapıyoruz. Bunu değiştirmek maalesef yıllarımızı alacak...)
-
Yazmadan edemeyeceğim: "Kendimizi kandırmayalım ve önce aynaya bakıp, kendimize çeki düzen verelim".
(Bekçi Babamıza Not: Birgün biri çıkar der ki: Arkadaşlar, sizleri Türk Dil Kurumu'nun internet sitesine davet ediyorum. Dilimizi adam gibi öğrenmeden bir daha GaRaJ'a gelmeyelim. Evet, birgün böyle olur Bekçi Baba, insanlara baskı yapamayız bu anlamda. Doğru yolu göstermek "Ceza" ile olmaz. Anlatacaksın sürekli, yılmayacaksın hiçbir zaman. Unutma, "Ceza" asla çözüm değildir! O çok sevdiğimiz, uğruna ödün verdiğimiz Avrupa bu yöntemleri çoktan terketti. Sen de cezalandırmak yöntemini daha başlamadan terketmelisin, ama her zaman da gündemde tutmalısın ki, yavaş yavaş buraya gelen insanlar seni örnek alsın. Çok güzel birşey yapıyorsun bundan emin ol, ama yöntemlerin tam anlamıyla doğru olmalı; çünkü sözkonusu olan Türkçemiz, ana dilimiz.)
-
Bazı şeyler bizi bunları yapmaya itti ve biz de yapıyoruz. Bunu değiştirmek maalesef yıllarımızı alacak.
Savunması bu mu dejenerenin? Kimse kimseye zorla, tehditle ya da kişi istemedikten sonra aşılamayla bir şey yaptıramaz. Buna bilinçsizlik denir, bizi bunları yapmaya ittiler denmez. Ayrıca yıllar da almasına gerek yok. Hala yazım kuralları hatırlanıyor ne de olsa. İsteyen hemen bu dakika içerisinde de düzeltebilir, bu olanağa sahip.
-
Arkadaşlar kusura bakamayın ama çoğunuzun siyasetçilerden farkı yok.Sadece muhalefet oluyorsunuz . Belki bu yazdıklarımla bir süre dondurulacağım ama olsun artık şunu anlamamız lazım DİL bir milleti oluşturan en değerli öğelerden biridir .Bunun dalga geçilir bir yanı yok.Yok efendim dejenere bilmemne kökenliymişte garaj bilmemne kökenliymişte .Bekçiyi anlayın lütfen artık ya! Yabancı kelimelere bir düşmanlık beslemek değil olay benimde nick'im yabancı , olabilir.Konuyu lütfen saptırmayın. Sorunun aslı Türkçe'nin güzel kullanımı çoğu konuda haklısınız! ama kafa bulmayı bir kenara geçip bu konuda biraz daha hassas olalım LÜTFEN !! Bekçim sonuna kadar arkandayım.
-
herkes jenere Türkçe kullansın dünya güzelleşsin
sevgi tohumları vs...:-))
Buraya giren insanların çoğu zaten
Sanatçı ya da sanatçı eğilimli müzisyen insanlar
neyin ne olduğunu biliyor
Bekçi amcam misyon üstlenmiş herhalde
arkadaşlar herşey bi dönemdir,yaşayın yaa
eskiden sex filmi furyası varmış herkes sapık mı oldu?
ya da hala o dönem devam ediyor mu?
beyenmeyen yazmasın