Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

İşte Dejenere Türkçe'nin Doruk Noktası

Bu konu şu haber ile ilgilidir: İşte Dejenere Türkçe'nin Doruk Noktası
  • isa_bet • 14 Nisan 2005 00:00 • #603366
    az öncede dediğim gibi belli bi seviyeye kadar dejenere türkçe olayı doğrudur ama samimiyet ifadesi olan bazı yazımlar vardır ve garaj bunu yasaklıyor.. "ki"lerin ayrı yazılması bu siteye hiçbirşey katmayacağı gibi götürüsü bile olur.. kolonilere mesaj yazdığımda "arrrrggghhh dejenere türkçe olmaz" dendiği zaman direk kapatıp çıkıyorum.. önemli olan türkçelik değildir zaten.. kural tabi ki heryerde olmalıdır ama insanlar kısıtlanmamalıdır.. ben şimdi bunları yazdım.. ne olacak? hiçbirşey.. garaj bekçisi herzamanki gibi kendine göre haklı sebepler bulacak ve uygulamaya devam edecek.. ben bu yüzden bu siteye girmemezlik yapacakmıyım? yapmayacağım çünkü burda bir sürü arkadaşım var.. garaj bekçisi tepki olamayacağını bildiği için kendi istediğini yapmaya devam edecekmi? edecek.. iyi günler diliyorum..(bu mesajı yazdım ama "tabi ki" deki "ki" yi ayrı yazmadığım için sinyal geldi.. bu arada diyelimki grup kurdum ve adı "tabi ki" (birleşik) pekala olabilir çünkü burası bir müzik sitesi.. o zaman ne olacak?)
  • nightmare • 14 Nisan 2005 00:00 • #603367
    türkçede 100.000 kelime var ve gençler 300-400 kelime ile konuşuyor deniyordu ki bu haberle birlikte enfazla 10 kelimeye düşmüşüz herkese hayırlı olsun
  • nightmare • 14 Nisan 2005 00:00 • #603368
    bekçi amca bu dejenere türkçeyi kim kullanmış
  • gokhankalafat • 14 Nisan 2005 00:00 • #603369
    zaatalinizin bu titiz çalışmaları bizleri bahtiyar ediyor efendim.:)
  • Rebelfire • 14 Nisan 2005 00:00 • #603370
    dejenere türkçe bence gerekli sonuçta bugün bu şekilde başlıycak ve böyle giderek dilimizi kaybetmeye zarar vermeye başlıycaz..ama bence bu dejenere türkçede bazı saçmalıklar var..yani mesela bazı şarkı sözlerini kabul etmiyor ya da ki lerin ayrı yazılmasınsa sinyal veriyor falan bunlar gereksiz ama bunların haricinde kesinlikle bekçiye katılıyorum..
  • cyn • 14 Nisan 2005 00:00 • #603371
    ***BEKCİYE ve GARAJA***
    chat dili diye bisey var.hepimiz kadar bekcimiz de biliyo bunu.ordan burdan kisaltarak en kisa zamanda en az harfle biseyler yazmaya calismak ya da yazmak istemek gayet normaldir.e o zaman turkce karakter kullanmaya aliskin olmayan ben ve benim gibileri de 'vah vah turkce yazmiyo,cok ayip' diye elestirilsin..bunlarin yani sira dejenere turkceden bahseden garaj bekcesi ve yorum yazan guruh 'ki' ve 'de' eklerinin nerelerde ayri yazilcagini bilmekten acizdir.her seyden ote 'dejenere turkce' ibaresi bile kullanilmamali elestirinler tarafindan (elestirdigi seyi yaparak tezatlik durumu'.bu kadar kasmaya gerek yok.neticede cogu zaman nasil anlatildigi degil neyin anlatildigi daha muhimdir.kaldi ki burasi teenage muhabbeti ceken bir internet sitesi degil mi?biraz rahat olsak daha kasmadan daha cok sey ifade edebilcez gibime geliyo...
  • cyn • 14 Nisan 2005 00:00 • #603372
    keza 'sey' kelimesinin her zaman ayri yazilcani bile bilmiyor cogunuz.kalkmis ona buna ahkam kesiyosunuz.cok tuhaf..
  • GaRaJ Bekçisi • 14 Nisan 2005 00:00 • #603373
    Dejenere Türkçe Tespit Edicisi (yani arrrgghhhh diye bağıran program) bizim kodladığımız ve sürekli geliştirmeye çalıştığımız bir şey. Hataları olması doğaldır, kusursuzluğu konusunda hiç bir iddiamız da yok zaten.

Bize yanlış algıladığı kelimeleri bildirirseniz hataları düzeltmeye çalışıyoruz.

Yapıcı olmak esastır...
  • GaRaJ Bekçisi • 14 Nisan 2005 00:00 • #603374
    cyn:
    1. Bunu yazmaktan sıkılmayacağım. Dejenere türkçe yabancı kelimelerle ilgili bir konu değildir.

2. Chat dili chatte kullanılır, mesajlaşmada kullanılır. Kalıcı içerikte kullanılmaz

3. Dejenere Türkçe'nin türkçe karakterlerle de bir ilgisi yok, w ile evet yazmaksa kastın var tabii. Ama böyle bir alışkanlık ta dejenerasyonun ispatıdır.

4. Yanlış yazdığım her "-de" her "-ki" eki için özür dileyebilirim. Burada uğraşılan şeyler yanlışlıklar değildir. Dejenerasyon bir yanlışlık değildir. İsteyerek ama bilinçsizce yapılmış bir ihanettir.
  • sprytd • 14 Nisan 2005 00:00 • #603375
    şunu söyleyeceğim ilk başta. tabi söylerken kelimelerime dikkat edeceğim yani bu başlık altında zaten eğer şekil 1 a da olduğu gibi konuşursak ne anlamı kaldı yorumun. yani söz ve davranış birbirini tutmayacağı gibi göründüğümüz gibi olma meselesini de yakalayamayız. neyse. gençlerin duyarsızlığı ya da gerektiği kadar duyarlı olumamaları (ne yazık ki ben de bir gencim. ama genelleme yapınca kurunun yanında yaş da yanıyor maalesef) olayı algılamak istememelerinden kaynaklanıyor. türkçenin nereye gittiğini göremeyecek kadar körler mi bilemiyorum. ama bir toplumu asemile etmenin en kolay yoludur dili yaralamak bunu da unutmayalım. belki şimdi kullandığımız bu ağız biraz eğlenceli (öyle olması gerekiyor) ve ayrıca ortama akma bazında çevrede karizma yaratabilir. ama doğru değil. bu hastalığın (hastalık diyorum dikkat edin!) pençesinde olup da kurtulmak istemeyen çok kişi var. onlara birkaç kitap önereceğim.

feza hapçilingirler _dedim ah_
    feza hepçilingirler _türkçe off_

zaten iki kitap birbirinin devamı niteliğinde. üslup hoş ve de tarizli.