Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Zakkum ( Raindog ) - Zehr-i Zakkum Müzik Marketlerde

• küçükkarakedi • 24 Ocak 2007 00:00 • #625633
    kapakta placeboya benzemiş solistleri fakat şarkının girişinde muse gibi çığlık atmaya çalışmış başarılıda olmuş denemez ben kendine özgü bir tarzı olmasını isterdim bir de nedense ilk bakışta greenday grubuna benzettim ( her şeye de benzetmişim maşallah bana) şarkı pek hoş değil en azından ben beyenmedim beyenenlerede saygı duymak lazım öyle değil mi?
  • spa235 • 24 Ocak 2007 00:00 • #625634
    gerçekten helal olsun adamlara süper bi medeni cesaret var öyle bir klip çekipte ortalarda dolaşmak cesaret ister ama bence kesin tutar malum millet sever bu tarz şeyleri
  • erdemdulger • 24 Ocak 2007 00:00 • #625635
    yahuu nedir bu olay anlamıyorum, gay imajı yapıp, placeboyu taklit edip, muse'un müziğini çalıp ortaya çıkınca mükemmel grup mu olunur zannediyo bu insanlar, ya da bu sadece bi pazarlama stratejisi midir?!. Memlekette yabancı müzik de dinlendiğini, o taklit edilen grupların buraya gelip arada konserler verdiklerini, ve bişey taklit edildiği vakit bu memleketteki insanların bunun farkına varıp onlara prim vermeyeceğini birileri anlatsın şunlara.. Ne diyim Zakkum, yolunuz açık olsun..
  • chumbucket • 25 Ocak 2007 00:00 • #625636
    gereksiz adamlar.. onlardan çok var bizde..
  • _black_ • 25 Ocak 2007 00:00 • #625637
    bu nedir yahuu yan sanayi placebo resmen azcık kendileri olmayı deneselermiş
  • melih_taz • 25 Ocak 2007 00:00 • #625638
    ''türkiyede ilk yapıldıgı icin tutulur gibi geliyor.'' yapmaa tutulacaksa senin benim sayemde tutulacak ki öyle bişey olacağını sanmıyorum (15 gotik bomba:))
  • bamya0 • 25 Ocak 2007 00:00 • #625639
    Geçen dream tv yi açtım. Orda bi tane program var. Bi kızcağız sunuyo çeşitli jest ve mimiklerle. Mailleri falan okuyo. İnanılmaz istek alan bu şarkıyı yayınlayacaklarını söyledi. " Lan du bakalım hadi hayırlısı " diye içimden geçiriken klip zart diye girdi. İlk şaşkınlığımı üzerimden attıktan sonra klibin ne kadar da aceleyle ve bi o kadar da kötü çekilmiş olduğunu fark ettim. Bi müddet sonra imajlarına alışıyordum fakat arkadan gelen klavye riffleri bana Muse'nin Starlight isimli parçasını anımsattı. "n'oluyo ya" demeye kalmadan çikolatalar içinde kalmış ve halinden de gayet memnun gibi görünen makyajlı çıplak bi adam görünce kendimi tutamadım ve bastım feryadı... " İmdaat"!!!
  • bdisaster • 25 Ocak 2007 00:00 • #625640
    1999 yılından beri aynı tarzda çalan bir grubun sürekli birilerine benzetmeye çalışmak ne denli doğrudur ki?Kendilerine has tarz derken nereye kadar..Milyonlardan çok "kendine has" bir tarz bulunuyor.Bir tarzın baska bir tarzla kesişmesi cok garip değil sanırım.

Atılan çığlığın muse solistine benzemesi, fotografların Brian Molko'ya benzemesi,sahnede gördüğünüzde de Morissey havası alacaksınız.eee yani? Farklı bir tarzı "emo" ,"gay" diye eleştirmek..Ha bunu da eleştirmek ayrı bir garip durum ..Bu denli at gözlükleri var gözlerimizde işte..(!)

Bu taklit midir? Özenmek midir?Etkilenmek midir?Bir yasama bicimi midir?
    Uzun yıllardır piyasanın içinde bulunan bir grubu bu denli tek kelimede harcamak, müziğe gönül vermenin neresindedir?emeğin neresine saygı vardır? Yeniliklere ne kadar açık olmakdır?Kaçınız albümü alıp bir dinleme zahmetinde bulundunuz?Kaçınız sarkının sözlerini incelediniz?Çalınan parçalardaki vokalin etkisini tartıştınız?
    Tabi bir gerçek var değil mi.."Türk insanı bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olur" Bravo!

Albümdeki tüm parçaların söz ve müzikleri bu "taklit" denilen kişilere ait olduğunu biliyorsunuz?Grubun bateristinin tüm sözleri yazdığını biliyorsunuz? 2 düet dışında "birilerinin" iteklemesiyle, yardımlarıyla bunların başarılmadığını ? hı?

Görünen köy kılavuz istemez lafı için çok erken!Her çıkan grubu da birilerine benzetmekten vazgecesek artık...?Varolan gruplar var diye, onları taklit etme, benzeme korkusuyla mı üretilecek bir şeyler..Ya da vazgecelicek?

Marjinal olmaya çalışılmıyor.Kendilerini takip edenlere sordugunuzda cevap aynı olacaktır."Onlar hep öyleydi"..İlgi cekmeye calısmak ya da farklı basit alicengiz oyunlarına ihtiyacları da yok..Çünkü müziğin bir eğlence olduğunun da farkındalar..
    Ha ben avukat mıyım?Asla..Sadece verilen emeği, başarıyı ve yeteneği biliyorum..Konusuyorum..Anlasılırsa ne ala..!
  • ibanetze • 25 Ocak 2007 00:00 • #625641
    Uzun yıllardır piyasanın içinde bulunan bir grubu bu denli tek kelimede harcamak, müziğe gönül vermenin neresindedir?emeğin neresine saygı vardır?

Uzun yıllar müzik piyasasının içinde olmak nasıl bi ölçüttür anladım Ajdar da müzik piyasasına gireli oluyo baya, iki sene nerdeyse...

Bence bu klip ve özenti imajla grup kendini harcamış, yapılan yorumlar sadece bu durumun dile getirilmesidir, sadece yorumla bi grup harcanmaz ama izlediğim kadarıyla grup bunu sadece kağıt üzerinde değil, aktiviteye döküp becermiş.

Emeğe saygı demişsin son olarak, çoğu kişinin de söylemek istediği bu; emek verin, bi şeyler üretin... Böyle aceleye gelmiş, birilerine benzetilmiş, kendini arayan bi grup gördüğümde emek bunun neresinde sormadan geçemiyorum açıkçası.

Grubun bateristinin tüm sözleri yazdığını biliyorsunuz

Şu sözleri yazması gözümde değerini katlamadı bateristin. İsmail YK'da en yüzeysel bi kişinin bile anlayabileceği Allah Belanı Versin gibi bi şarkı yazmış, ne yani söz yazarı diye yüksek sanatçı mı diycez kendisine, tabi ki grubu İsmail YK'yla da kıyaslamamak gerek ama yine de grubun sözleri kendisinin yazması bi ölçüt değil, hele ki tartıştığımız şey sözlerden farklıyken. Demek istediğim; grubun şarkı sözleri ve müziği olağan üstü olsa bile "duruş" yok, ki bu günümüz müzik endüstrisinde iyi grup ve kötü grup arasındaki önemli ayrım kriterlerinden biri. ;)
  • bdisaster • 25 Ocak 2007 00:00 • #625642
    Uzun yıllar müzik piyasasının içinde olmak nasıl bi ölçüttür anladım Ajdar da müzik piyasasına gireli oluyo baya, iki sene nerdeyse...

uzun yıllar anlayışınızın ve karşılaştırdıgınız kişilerin duruşları ile eleştirdiğiniz kişilerin duruşları arasındaki benzerliginiz ve bakış acınız olaganustu..bravo!

Şu sözleri yazması gözümde değerini katlamadı bateristin. İsmail YK'da en yüzeysel bi kişinin bile anlayabileceği Allah Belanı Versin gibi bi şarkı yazmış, ne yani söz yazarı diye yüksek sanatçı mı diycez kendisine, tabi ki grubu İsmail YK'yla da kıyaslamamak gerek ama yine de grubun sözleri kendisinin yazması bi ölçüt değil

Kendisini sizin gözünüzde yükseltöeye, begendirmeye calısmadım.Calısmıyorum da..Calısmam da..zira onların boyle bir şeye ihtiyacları hiç yok.
    Bahsedilen ve örneklenen olayları daha bir iyi yorumlarsanız cok farklıs eylerden bahsediyoruz.

"özenti" sıfatı yakıstıralan şeylerin aslının olmadıgından, albümün oldukca basarılı oluşundan, sanıldıgı gibi klipte "gay" görüntüsü verilmediginden, ve sizin kabullenmediginiz "duruş"un zaten varlıgından..Sudur ki Brian Molko David Bowie'den etkilenmiştir.David Bowie'de farklı birinden.
    Bu hayat bir zincirleme geçişler silsilesi..Bahsedilen de budur.
    Tıpatıp aynısıdır demek için yeterli kanıt yokken, sadece bir iki kere dinlediginizde yasadıgınız etkiyi genelleyip, hiç bilmediginiz tanımadıgınız gruBa etkilemeniz emeğe saygı degildir.Ama her yapılan şeyde bir emek vardır saygı duyalım demek de değildir.

seneler boyu Placebo, Morrissey, Suede, Radiohead, Pulp gibi Britpop gruplarının şarkılarına yaptıkları kendilerine özgü cover'ların yanında, aykırı duruşları ve sahne görselliğinden asla imtina etmeyen yaklaşımları ile kendilerine sadık ve geniş bir dinleyici kitlesi yarattılar.

Bu acıklamayı bir kez daha okumanız ve anlamanız dileğiyle...

Dip Not: Muzik evrenseldir..Beğenidir.Zevktir.Tercihdir..
    Tercihler tamamen kişiseldir..Ama genellemek en büyük hatadır..Unutmamak gerek.