Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Zakkum ( Raindog ) - Zehr-i Zakkum Müzik Marketlerde

• repunk • 28 Ocak 2007 00:00 • #625663
    ibanetze arkadasım, yazdıklarının tutarlı olması icin albumu al bi dinle gozunu seviyim. dedemin cenneti, sanki her hafta sonu gittigi bir yermis gibi tasfir etmesine benziyo yazıların.
  • Leviathan • 28 Ocak 2007 00:00 • #625664
    garajda -ve benzeri müzik sitelerinde- son zamanlarda fark ettiğim bir şey var ki, bir grup hakkında kötü bir şey yazılsa; fanları -ya da grup elemanları kim bilir- olayı sahiplenip kötü eleştiri yapanlara laf sokma telaşına giriyorlar. bütün yorumlara bakarsanız, dediğim tanımlara uyan ve göze çarpan isimler göreceksiniz ki, öyle ki bazıları siteye dün falan üye olmuş "hakkı abi koş bizim gruba laf ediyorlar bir ağızlarının payını ver yau." tadında. arkadaşlar, bir grup yahut bir insan bir albüm çıkartıp; yarattığı eseri diğer insanlara sunuyorsa bir kere bu çok büyük bir cesaret örneğidir; bu bağlamda dalgaya aldığınız ismail yk bile takdir edilir -ki buna herkes dahil- ancak, bu cesaret örneğinin de tabi ki yanında getirdiği; katlanılması gereken olaylar da mevcuttur. buraya isteyen kişi istediği şekilde eleştirisini yapar, bu en doğal hakkıdır da. zaten en büyük hata, insanların konu başlığıyla alakdar değil de, atılan mesajlara cevap verme girişimlerinden kaynaklanıyor. vasıfsız bir insan olarak bunu gördüm, her ne kadar bu tanıma ben de dahil olsam da şimdi; insanların eleştiri haklarını engellemiyelim, konu başlıklarından sapmayalım.
  • lyla1 • 29 Ocak 2007 00:00 • #625665
    garaj da bozulmuş, gelen geçen doluşmuş, sığıntı yuvası olmuş. ismail yk nedir ya? eleştiri değil ki bu, zırvalık. ve zırvalığa kimse dayanamaz, sadece grup fanları değil.

o değil de bu lafları edenler umarım gururlu kişiler değillerdir. albümü almadıkları belli, mp3 indirince yahut kliplerden görünce utanacaklarından söylediklerinin aksini de iddia edemezler yoksa. yazık olur haliyle.

şu ülkede "rock" yapan en iyi 3-5 gruptan birinin mükemmel ötesi albümüdür zehr-i zakkum. böyle de iddialıyım, lafımdan da ölsem dönmem. hadi sizi görelim bakalım ilerde napacaksınız..

(hangi başarısız grubun elemanısın ki acep, nedir bu çekememezlik?)
  • Leviathan • 29 Ocak 2007 00:00 • #625666
    garaj da bozulmuş, gelen geçen doluşmuş, sığıntı yuvası olmuş.

lyla1
    Kayıt: 26 Ocak 2007 (sitedeki iki mesajı da sadece buraya)

bunları söyleyen insan 2 gün önce siteye üye olmuş; ayriyetten bir önceki mesajda belirttiğim "hakkı abi" modeli; kötü eleştirelere karşı grubunu "kahramanca" savunan, bir dolu mesaj atıp uzun uzadıya yazılar yazan diğer insanlara da şöyle genel bir bakış atarsak;
    scripwriter
    Kayıt: 27 Ocak 2007 (sitedeki iki yorumu da sadece bu başlıkta)

bdisaster

warhol
    Kayıt: 26 Ocak 2007 (yine sitedeki tek yorumu sadece buraya)

deryack
    Kayıt: 25 Ocak 2007 (yine sitedeki tek yorumu buraya 7500 kelimeden oluşuyor)

göstermek istediğim nedir? bu konu başlığı açıldıktan -20 ocak 2007- ve emektar garaj üyelerinin "zakkum" grubu hakkında yaptığı kötü yorumlardan sonra, hemen bir "zakkum team" ekibi kurulup, bunlar kim oluyor da zakkuma kötü laf ediyor ayarı veririz tadında siteye bir anda hücum eden bir sürü adam görüyoruz. ilginçtir ki hepsi siteye 20 ocaktan sonra üye olmuş, hatta 2-3 gündür üyeler. işin kötü olanı, burası hakkında atıp tutup; benim de dahil olduğum bir çoğunluğa "sığıntı" diyebilecek kadar haddini bilmez, acayip bir kendilerini bilmezlik mevcut.
    şu ülkede "rock" yapan en iyi 3-5 gruptan birinin mükemmel ötesi albümüdür zehr-i zakkum. böyle de iddialıyım, lafımdan da ölsem dönmem. hadi sizi görelim bakalım ilerde napacaksınız..

(hangi başarısız grubun elemanısın ki acep, nedir bu çekememezlik?)

benim bir grubum yok; ama bu nasıl bir kendini bilmez mesajdır.. burda bir sürü enstrüman çalan, grubu olan genç kardeşlerimiz var, nasıl olup da bu kadar sorumsuzca bir mesaj atabilme yetkeliğini kendinde bulabiliyorsun? nasıl bu kadar yıkıcı olabiliyorsun? bu mudur yani, zakkum grubunu beğenmeyen, tasvip etmeyen aslen zakkumu çekemediğinden midir? hayır zakkumun nesini çekemesinler?

eğer bir önceki mesajımdaki değinmek istediğim noktaları anlayıp, iyi niyetli biri olsaydın zaten öyle bir mesaj atmazdın; akabinde beni de böyle bir mesaj atma zorunluluğu altında bırakmazdın. bu konu burda kapanır umarım, herkes tek mesajda eleştirisini yapar, konu başlığından da sapmaz. bu site olduğu gibi, insanların birbirine ayar verdiği bir platform olarak değil de, saf haliye sade bir müzik sitesi olarak kalır.
  • lyla1 • 29 Ocak 2007 00:00 • #625667
    mesajın yerine ulaşmış olması güzel.. isteyince gerçek bilgileri bulabiliyor, araştırmayı ve soruşturmayı yapabiliyormuşsun bak. bir de eleştiri ile b.k atma arasındaki farkı ayırdedebilirsen tam süper olacak.

sizin yaptığınız şeyin aynısını ben de yaptım işte, bu kadar basit. hatta birlik olup bunu devam ettirsek, sürekli bu şekilde mesajlar bıraksak savunma durumuna geçecek olduğuna da yemin edebilecek kadar iddialıyım.

senin yaptığının aynısını yapıyorum zira. düşünmeden konuşuyorum ;)

tahrik etmek güzel evet, ama karşında yıllarını müziğe vermiş bir grup var, bir şeyler yazarken emeğe saygın bari olsun.

bekliyoruz eleştiri adı altında süregelen çekememezliğini, hız kesme devam et ;)
  • bdisaster • 29 Ocak 2007 00:00 • #625668
    epey eğlendim izlerken, en sonunda ise altta zakkum - çikolata sevgilim yazıyordu.

Öyle bir eglenmişsiniz ki sarkının adının sanını karıstırmıssınız..ah yoksa bir ironi var da ben mi farkedemiyorum?Okudugunuz yanlış görme sorununuz var..ya da kısmi görme bozuklugu da olabilir.
    Zira burada da , klipte de "sevgilim" lafı bir yerlerde geçmiyor.
    Şarkının adı "Ah çikolata"..ilgilenirseniz. hani eleştriyorsunuz ya daha dogru olsun diye..

Bunlar ne be... Acayip acayip tipler. :) İsim zaten Yüksek Sadakat gibi "Eski Türkçe"msi... :P
    Ne kadar "hoş!" eleştrileriniz var..Ne denli bir bilgiyle bu tür sacma sapan eleştriler içindesiniz.Grubun her şeyi bitti şimdi de isim mi kaldı begenmediginiz.ah bir de su elestrilerinizi toplu görebilsek degil mi ya? taksit taksit, oradan buradan alınan gaz ile alalala sesleriyle saldırganlık son sürat masallah..

göstermek istediğim nedir? bu konu başlığı açıldıktan -20 ocak 2007- ve emektar garaj üyelerinin "zakkum" grubu hakkında yaptığı kötü yorumlardan sonra, hemen bir "zakkum team" ekibi kurulup, bunlar kim oluyor da zakkuma kötü laf ediyor ayarı veririz tadında siteye bir anda hücum eden bir sürü adam görüyoruz. ilginçtir ki hepsi siteye 20 ocaktan sonra üye olmuş, hatta 2-3 gündür üyeler. işin kötü olanı, burası hakkında atıp tutup; benim de dahil olduğum bir çoğunluğa "sığıntı" diyebilecek kadar haddini bilmez, acayip bir kendilerini bilmezlik mevcut

buradan da görebilecegimiz gibi kişilerin elestri ve bilgi düzeylerini "site üyelik" zamanlarıyla ölçen bir zihniyetinde garajda yer alması, saga sola bilgisiz fikir savurmaları, üstüne bir de acıtasyona gidip," burada genc arkadaslarımız var, basarılı arkadaslarımız var" diye agıtlar yakarak, sadece izlenen tek bir klip, 2 dakikalık bir performans ile hiç bir baska fikri yokken yermek, onun üstüne de haklıymıs gibi savunmalara girmek ne denli dogrudur ..bir siz düşünün.

asla eleştriyi kabul edememek sözkonusu degildir.Bahsedilen grup da dinleyici kitlesi de bilincsiz -teenage grubu- insanlar degillerdir.Bir team kurulmaısna ve savunmaya gidilmesine de ihtiyaç yoktur.Aynı anda üyelik zamanlarının da tesaduf olması,yıllardır desteklediginiz grubun albümünün olması ile anlşatılacak seylerin cogalmasıyla ilgisi vardır.Daha önceden okur iken artık yazmamız gereken birçok seyin olmasıdır.Ancak burada yazılanları bir kez daha okursanız, aynı eksende donup, birbirinin laciverti abzında sacma sapan elestriler alınmakta.Herkesin de cevabı bunadır..8 senedir piyasanın icinde olan bir gurubun da sizin bahsettiginiz seylere tenezzül etmeyecek olgunlukta,kalitede oldugundan emin olunuz .

Biraz daha objektif ve biraz daha müzik adına bir şeyler konusulsun.Kırmızı peluşdan farklı konusulacak cok daha "iyi" şeyler var.
  • ibanetze • 29 Ocak 2007 00:00 • #625669
    erdem olan övgü gibi eleştiriyi de adabında yapabilmektir. İsmail YK'nın sanatçı kişiliğine gelince, yaratının gerçekleştiği her alanda yaratının sahibi "sanatçı" sıfatını alır ama "sanatçı" kişiliğinin boyutu tartışılır o ayrı. Sizin için ne ifade ettiği beni çok ilgilendiren bir durum değil,kendi görüşümü yazdım ki o da beni bağlar.

Yaratıcılıkla sanatın aynı anlamı olduğunu düşünmek de yeni çıktı herlade... Fikir üretmek illa ki sanatçı olmak değildir ya da bilimsel bi buluş sonucunda bilimadamı sanatçı olmaz, sanat eseri ortaya koyan kişiye sanatçı gelir, bi eleştri yazarı nasıl bi sanatçıdır tartışılır yani. Ortada sanat varsa yaratıcısına sanatçı denir.
  • ibanetze • 29 Ocak 2007 00:00 • #625670
    ibanetze arkadasım, yazdıklarının tutarlı olması icin albumu al bi dinle gozunu seviyim. dedemin cenneti, sanki her hafta sonu gittigi bir yermis gibi tasfir etmesine benziyo yazıların.

Tavsiyen için teşekkürler, albümü dinledim.
  • Leviathan • 29 Ocak 2007 00:00 • #625671
    buradan da görebilecegimiz gibi kişilerin elestri ve bilgi düzeylerini "site üyelik" zamanlarıyla ölçen bir zihniyet
    ..8 senedir piyasanın icinde olan bir gurubun da sizin bahsettiginiz seylere tenezzül etmeyecek olgunlukta,kalitede oldugundan emin olunuz .

evet, aynen birinci söylediğine katılıyorum; her zaman geçen seneler herkese bir şeyler katmayabilir. o zaman ikinci dediğin geçersiz oluyor; bir grubu çaldığı yıllarla değerlendirmek saçma olur. ismail yk'da nerden baksan 10 yıldır bu piyasada. işin komik yanı, dediğimi saptırmak için türlü türlü kelime oyunlarına girişmişsin o ayrı, benim orda demek istediğim hepinizin "hakkı abi koş garaja zakkuma laf ediyorlar ayarı verelim onlara" mantığında hepinizin 3-4 gündür üye olmasıydı siteye ve bir müzik sitesi alt kültürüne uymayan şekilde; başlık hakkında yorum yapacağınıza chat usulü altınızdaki üstünüzdeki mesajlara cevap yetiştirme telaşenizdi. ayrıca aralarda site sakinlerine ettiğiniz hakaretler de cabası.

dikkat ederseniz
    bdisaster
    rumuzlu arkadaş ilk mesajında gayet efendi yorumunu yazıyor, ama sonra noluyorsa bir anda bütün kötü eleştirilere karşı grubunu kahramanca savunma misyonuna giriyor. başlattığı akım, büyüyor da büyüyor, acayip bir laf sokma ve ayar verme çabasına bürünüyor bu başlık. ben sadece, siteyle uzun zamandır alakadar biri olarak bu konuya müdahil oluyorum ve bir hatırlatmada bulunuyorum. ama arkadaş mirc ortamlarında falan çok gezinmiş olacak ki, başlıyor bana da laf sokmaya. yazıktır ya, kendinize, harcadığınız zamana yazık..

burdan site yönetimine teklifim, herkes bir habere yahut belirli bir konu başlığına sadece "bir defa" mesaj atabilsin. o zaman böyle saçma vakalarla karşı karşıya kalmayız..
  • scripwriter • 29 Ocak 2007 00:00 • #625672
    Yaratıcılıkla sanatın aynı anlamı olduğunu düşünmek de yeni çıktı herlade... Fikir üretmek illa ki sanatçı olmak değildir ya da bilimsel bi buluş sonucunda bilimadamı sanatçı olmaz, sanat eseri ortaya koyan kişiye sanatçı gelir, bi eleştri yazarı nasıl bi sanatçıdır tartışılır yani. Ortada sanat varsa yaratıcısına sanatçı denir.

Öyle bir düşünce yapısına sahip değiliz zaten en azından ben kendi adıma değilim ama çok özür dilerim, karşımda cümlelerimi bu kadar dar kalıplarla algılayacak bir insan olduğunu tahmin edemedim, benim hatamdır...
    Kalkıp burda tereciye tere satmayın, başka da bir şey demiyorum bu sığ yoruma...
    bunları söyleyen insan 2 gün önce siteye üye olmuş; ayriyetten bir önceki mesajda belirttiğim "hakkı abi" modeli; kötü eleştirelere karşı grubunu "kahramanca" savunan, bir dolu mesaj atıp uzun uzadıya yazılar yazan diğer insanlara da şöyle genel bir bakış atarsak;

Bu takdire şayan bir çaba!!!Kimseyi ayan beyan görünen bir tarih ışığında kandırabilecek bir düşünce yapısına sahip değilim kendi adıma konuşmam gerekirse...
    Burda grup hakkında yazılanları kendimce, ama doğru ama yanlış "haksız ve yerinde olmayan eleştiriler" olarak okuduğum için, bu grubu seven biri olarak cevap hakkımın doğması ve sırf bunun içinde üye olmam kadar doğal başka ne olabilir ki. Beni ilgilendiren, ilgimi çeken konu budur,bu yüzden üye oldum, muhattabımda bu konuyla ilgili insanlardır, yani buraya tarih dökerek kime neyi ispatlamak çabasına girilmiş bilmiyorum ama cidden beni güldürdü ki tebrik ederim.
    Aslında biz bir çeteyiz,Zakkum'a laf söyleyeni alaşağı etmek için 7/24 ayaktayız varın sizler böyle düşünün içiniz rahatlasın :)
    Konu başlığını saptırma işine gelince de çok abesle iştigal bir durum olmuş bunu belirtmek. Burada ZAKKUM ile ilgili açılan ana konu başlığından yorumlar ışığında bir çok alt başlık doğabilir, insanlar fikir beyan edebilir veya karşılıklı fikir alışverişinde bulunabilir ki bu da son derece doğal bir durum.
    Merak buyurmayın ki yeri geldimi çok sevdiğimiz grup/gruplar veya kişileri de aynı netlikle eleştirebiliyoruz.
    Ama burdaki lafı hemen gediğe sokma telaşı, aman da siteye gelmişler ziptirik bir grubu savunuyorlar düşüncesiyle insanların beğenilerine aleni yapılan saygısızlık ve zeytinyağı gibi ben suyun üstünde olurum duruşları zaten burada ciddi ciddi yorum yapmanın da artık ne tür bir gaflete dönüştüğünü kanıtlıyor.
    Bundan sonraki basamak metindeki harfleri saymak olsun, ruhumuza renk gelsin.
    İroni üstüne ironi...