-
ben st.li okullarda okumamama rağmen bu okullara haksızlık yapıldığını düşünüyorum..
st.benoit yanlış görmediysem üç klavye,iki gitar bilmem kaç şu, daha da fazla bu tarzı,gruptan çok orkestra diyebileceğimiz bir toplulukla çıktılar sahneye ve alınlarının akıyla işlerini yaptılar..
st.michelle'i izlemedim fakat bir başka fransız lisesi olan damne de sion'un da seçtikleri şarkının altından kalkabildiklerini söyleyebilirim..
grubum ve okulum üç dalda da finallere kaldı bu yıl ama geçen sene yorum da grubum elendi(rahatlıkla doğru bir karar olduğunu söyleyebilirim sinir harbine girmeyip,objektif olarak)besteyle finallere kalıp bir ödül alabildik. ondan önceki sene gitaristimiz besteyle katıldı ve bir güzel elendi..
elenen arkadaşlar,belki şansızlık,belki jüriyi tatmin etmeyen bir şarkı seçmiş olmanız,heyecan veya bir anlık beceriksizlik yüzünden elenmiş olabilirsiniz ama lütfen elemeyi geçmiş ve en az sizin kadar ter dökmüş yaşıtlarınızın hakkını yemeyin..emekse emek uğraşsa uğraş..
doğrudur elenen bazı gruplar kiminin gözünde finalleri hak etmiş olabilir ama finallerdeki gruplar da finalleri hak etmemiş midir?
önemli olan yarışmaktı,sahne de şarkı söylemekti falan demeyeceğim,katılan kimse "abi ben bir şarkı söylerim inerim finallere kalmasam da gam yemem,hiç değilse anlatacak hikaye olur.." demez,yarışmaya katılıyorsak,çıkabildiğimiz kadar yükseğe çıkmaya çalışırız..
çıkamamışsak da başkalarının başını,emeğini ezerek hak aramak bence doğru değil..
hele yeteneğine ve icra ettiği müziğin kalitesine bu kadar güvenirken bir insan,sonucu olmayacak kavgalarla vakit kaybetmek yerine çalışmaya devam etmeli,başarı eninde sonunda gelecektir..
Mustafa Şenel-Alman Lisesi
-
barış abinin dediği gibi ; önemli olan bgm de o seyirci karşısında çalmaktı.
-
Kereta mı kerata mı ne;
1 - "demiş Alman Lisesi"
değil kardeşim, orada benim ismim yazıyo. Ayrı bi kişiliğim ben ismi Cem Bilge olan. Benim sölediklerim bir zümreyi değil beni temsil ediyo.
2 - "lafa mahruz kalmak çok şaşırtıcı. burda bizi izleyen okullar konuşabilir yorumunu yapabilirler"
Kimseye laf etmiyorum. Bana kalırsa Rape Me çalan grup yorumlar finale kalamaz dedim. Budur. Arkadaşlar da bana katılıyordur heralde. Rape Me ye de boktan şarkı demiyorum. Aksine Nirvana çok severim ama Rape Me, s.l.t.s gibi şarkıları yerine B-sidelarını dinlemek hoşuma gider. Ve adamların deli deneysel şarkıları var, ama rape me klasik nirvana akorlu bi şarkı ve öyle gidiyo, kulağa hoş da gelse ben pek bi müzikal kaliteden bahsetmeyi doğru bulmuyorum. Tabii ki ben kimim o ayrı.
3 - "yenilik diyorsunuz. biz kasdav da grunge müziğini göstermeye çalıştık. ün olarak nirvana vardı 4 dk. sınırı olarak rape me vs. vardı. rape me dedik. yenilik olarak da sahnemizi koyduk"
Açıkçası sahnenizi bilmiyorum, performansınız hakkında hiç bir yorum yapmadım zaten, duruma genel bi bakışaçısı getirdim ve ful performans bile çalınsa finale kalınamayacağını düşünüyorum. Sizle özel bi ilgi yok.
4 - "bestemizde iddaalıyız diyoruz hep nedeni de bu yorumlardan uzaklaşmak için"
Arkadaşım sen orada yorum performansını ortaya koymuşsun ben de şarkı seçimin hakkında yorum yapabilirim. Yanlış mıyım?
5 - "sizi canlı izlemesem de youtube kadarıyla beğenmiş değilim ayrıca eklemek isterim"
Çok şükür ki profesyonel müzik adamlarından, bu işi bilen insanlardan oluşan jüri aynı fikiri paylaşmıyordu. Dalga geçmiyorum; belki de çok zamanın ötesinde bi şarkı yaptınız ve insanlar bunu algılayamadı. İlerde görürüz inşallah.
6- [Bu Bonus] "1 hafta icerisinde rape me ye calıstık digerleri zor olurdu.ama yinede bence super sarkı ve calmasıda kolay sayılmaz" (poettt)
Amacım kesinlikle ezmek değil. Az çok bu işlerden anlayan 6 senedir FAF mış RAMfestmiş Bronxmuş Kasdavmış, bu işlerin peşinden koşan bir "arkadaş" olarak söylüyorum bunu. Daha ufkunuz çok dar. Daha sonra çaldıkça, zaman geçtikçe anlayacaksınız daha neler neler var dinleyecek çalacak. Ve bi sene sonra "Rape Me de şarkı mı ya!" diyeceksiniz, inanın.
Cem C. Bilge
-
rehberlere saygımız sonsuz:)onlar elinden gelen herseyi yaptılar,bizim isyanımız sisteme ve zihniyete..
cem arkadasım bizimde size soledigimz bise yok guzel calmıssınızdır,cıkmıssınızdır.haklısın ama biz finale kalan bazı okulları canlı izledik ve finale kalmalarına sasırdık.biz kalalımda demiyoruz bizden once kalıcak okullar vardı.bence hersey teknik demek degil.milleti costurmak,eglendirmekde cok zor is ve biz bunu basardıgımıza inanıyoruz.sahne performansı diye odul var bunu da bu amacla veriyorlar.ve nirvanada da amac bi nevi halkı costurmak.biz birde 3 kisiydik millet 9 kisi cıkıyo.yani zorluklarda goz onune alınsa daha iyi olur.imkanlar esit olmuyo her zaman
-
Selam herkese,
Öncelikle rehberlere ve organizasyon sorumlularına teşekkür etmek istiyorum. Zira geçen senelere nazaran ortada güzel bir organizasyon vardı, başta rehber abiler/ablalar olmak üzere :)
Benim problemim süre konusuyla ilgili . Final biletleri için yapılacak görüşmeye ben gitmedim fakat duyduğuma göre "şarkıların süresi 4.20 dk ya indirilmeliymiş, yok kronometre tutulcakmış, geçenler yatıcakmış." tarzında duyumlar aldım arkadaşlarımdan. Bu doğru mudur gerçekten? Açıkçası biraz saçma buldum. Biz Mr.Crowley çalıyoruz ve 5 dakika sürüyor yani 40 saniye bu kadar önemli mi ? Zira şarkının başındaki klavye introsunu mu çıkartalım yoksa şarkının sonundaki gitar solosunu mu? Final değil mi bu sonuçta bi acelemiz mi var:) yani 10 dakika tabii ki olamaz insanların çalacakları şarkılar ama bu nedir yani 4.20 yi geçince yatıyomuş 4.21 olamıyomuş falan:)
Rehber arkadaşlar beni biraz bilgilendirebilirlerse çok sevineceğim. Bi yazıma baktım da, biraz sert çıkmışım gibi geldi bana, öyle bir durum yok :) ama şaşırdım baya ne yalan söyleyeyim.
Yiğit Üstündağ - Alman Lisesi
-
cuma günü deep purple-burn çaldık.ve güzel çaldığımızı ve şovumuzun da gayet hoş olduğunu düşünüyorduk.rehber(faruk abi) bizi çok beğendiğini, final e kalmamızın neredeyse kesin olduğunu söylüyordu ve tüm jüri bizi alkışladı diğer okullar falan çok iyi olduğumuzu söyledi ancak ne hikmetse finale çıkamadık?maddi manevi her türlü fedakarlıktan kaçınmayıp şu yarışmada gelip aslanlar gibi çaldıktan sonra tuhaf bi şeklide finale çıkamayınca ne düşünmemizi bekliyorsunuz?bilet olayı yalan mı yani?bunu elinizi vicdanınza koyarak söyleyebilcek misiniz merak ediyorum..1.olmak şu bu hiç umrumda değil açıkcası ben o sahneyi sevdim sadece ve bir kere daha çalmak istiyordum ama güzel yurdumda her şeyin anahtarı para olduğu için bizim gibi arkadaşlar bir trlü emeğinin karşılığını alamıyor.burda benim megoloman olduğumu düşünenler çıkıcaktır elbet ancak bizi izleyip de beyenmediği söylien biriyle de gerçekten konuşmak zevklerini öğrenmek isterim ben.sonuç olarak bu yarışmada gerçekten nedir koşul?iyi çalmak?mini etek giymek?para kazndırmak? nedir cidden merak ediyorum?biri bana anlatsın lütfen.
-
mertözkan, sana katılıyorum..
-
Yani yazmayayım diyorum ama ben bir şey yazmak istedim . Tartışmaya açık . Ben sahnede bageti düşürdüm ve parçayı bageti alana kadar tek elle çaldım . O aralıkta en önde olan insanlar bageti düşürdüğümü görmemiş , videoda gözükmüyor . O kadar hızlıydım ve de şarkıyı kesmeden devam ettirdim , sololarda falan kendimden bile geçtim ve bunu yüz ifademe baya bir yansıttım . Bence profesyonelce bir davranıştı . Bunun değerlendirmesi sizce bize eksi olarak mı artı olarak mı gelmiştir ?
-
Arkadaşlar madem bu yarışmanın şaibelerle yürüdüğünü düşünüyosunuz katılmayın bir daha sizin kafanıza silah dayayıp çıkacaksınız ulan diyen biri oldumu valla bizim olmadı kimse sizi o sahneye zorla çıkarmıyor.Bulabiliyorsanız size bostancı gösteri merkezinde sahneye çıkartacak bir organizasyon hemen hiç durmayın oraya gidin.En fazla okullara sizide orada görmek isteriz denmiştir. Bunun dışında biz katılmıyoruz diyen bir okula geleceksiniz kardeşim sizsiz olmuyo bu iş, emeğini çalacağımız parasız ,isminin önünde st. olmayan, diğer okullara çerez yapacağımız okul lazım demediler herhalde.
SONUÇ :KATILMAYIN KARDEŞİM
-
arkadaslar biz Erkut Soyak Lisesi olarak ilk kez katılıyoruz kasdav'a okulla alakalı bir olaydan dolayı hiç bilet satmadık ve beste dalında finallere kaldık lütfen bilmeden eleştirmeyelim.yalnız ses sisteminin finallerde daha iyi olmasını dilerim... Erkut Soyak Lisesi