Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

10.Kasdav Liselerarası Müzik Yarışması @ Bostancı Gösteri Merkezi - Bostancı - İstanbul

• cmtrkn89 • 14 Nisan 2007 00:00 • #627390
    temple_bar şarkı zor diye finale kalınmasının saçma oldugunu bir cok arkadas wurguladı we sen hala sarkı zorlugundan behsedıosunn... bu arada du hast ramsteın we metallıca fuel(cumartesı gunku) mukemmeldii... sen kalamadın diye ortalıgı kızıştırmaa herkeze başarılar finaldee
  • skater_memo • 14 Nisan 2007 00:00 • #627391
    hic bi zaman abi kjalamadık nası kalamadık falan filan diye yakınmadık anlamı yok ben hep eglencesine cıktım bu yarısmaya cokta güzel bir anı oldu benim icin finale kalmısım kalmamısın ne farkeder sadece o sahnede bir daha olmak benim icin müthiş bir eglence olur o atmosferi yakalamak zor her hafta müzik yapsamda bar atmosferiyle o bostancının kalabalık binlerce kişinin beni izledigi atmosfer kesinlikle bir olmuyor demem o ki arkadaslar keyfinize bakın onunuzde dahada lise hayatı varsa cıkın eglencenize bakın ;)

öncelikle eleştirilerin için teşekkürler, eleştirilerinden sonra bunları yazdığın için üstüme alınarak cevap veriyorum. biz zaten yakınmadık benim yakınma gibi bi mesajımı göremezsin. hatta senin yazdıklarının aynısını yazmıştım. he bir de şarkıyı kısaltmadık zaten.
    finalde başaralılar size adaşlar :)
  • lithium_fire • 14 Nisan 2007 00:00 • #627392
    Her sene dönen yok işte özel okullar direk finale çıkıyor jüri üyeleri kötü çok bilet satan finale kalıyor muhabbetleri ciddi anlamda sıkıcı oldu bu sene.. Bu kadar yürekten inanıyorsanız kasdavın bu şekilde hareket ettiğine geçen senelerde de sizle aynı görüşte olanlarla beraber oturun bi ispatlamaya çalışın şunu görelim bizde.tabi geçen sene konuşanlar bu sene finale çıkmamışsa.. Jürinin berbat olduğunu düşünen arkadaşlar sizde bir geçen seneye bakın.geçen sene bu yarışmada türkü çalan bir okul bile vardı.kasdav sadece bir rock veya metal yarışması değildir.bu nedenle jürinin buna göre hazırlanması lazım.bu sene ki jüri geçen senelere göre muhteşem bir jüri bence hiç karalamaya çalışmaya gerek yok..

Ayrıca bu sene benim için Blinded In Chains niye finale çıkamadı diye konuşmaktansa Rock The Night ın eksikleri neydi diye "düşünmek" daha önemlidir.

Kartal Anadolu Lisesi
    Uğurcan (bass)
  • caan • 14 Nisan 2007 00:00 • #627393
    yarışmayla uzaktan yakından alakam yok, ama okuduklarıma dayanarak şunu söylemek istiyorum:
    arkadaşların blinded in chains i hatasız çaldığı söyleniyo, böyle bir grup dururken siz tutup pencere gibi bir şarkıyı çalan grubu finale çıkarır, bu grubu elerseniz, kusura bakmayın ama ben sizin samimiyetinizden şüphe ederim.. ben de adil olduğuna inanmıyorum bu sonucun..
    12 Nisan 2007 Perşembe | Yazan: HereticSlave

pencere kotu oldugundan zaten fınale kaldı dımı??bırazda turkce sarkıların degerını anlayın..madem yarısmayla alakan yok nıye yorum yapıyosun??
  • cavalye • 14 Nisan 2007 00:00 • #627394
    cevalye!!!

sen kendini ne zannediyosun. osuruktan him şarkısıyla finale kaldın da çok mu büyük marifet.. finale kalanların çoğu iyi çaldıkları için değil de anadolu lisesi veya özel lise olduğu için kaldı finale. böyle saçmalık yok. du hast finale kalıyo, joan osbourne finale kalıyo, fuel finale kalıyo, californication finlae kalıyo , 5 dakikayı aşmış hisar finale kalıyo da ...

bir blinded chains, bir child in time nasıl kalamıyo bunun mantıklı bi açıklaması yok.

bu seneki grupların arasından kaç tanesi bu şarkıları kusursuz çalabilirdi. ama senin him'ini emin ol herkes çalabilir.

not : özel mesaj atmıyorum. herkes neyin ne olduğunu görsün...
    14 Nisan 2007 Cumartesi | Yazan: temple_bar

öncelikle bu yarışmayı ne kadar takip ettiğin belli oluyor joan osbourne kalamadı finale... Him join me bencede kolay bi şarkı o zaman sen yapsaydın ama hakkını vererek yapsaydın.. önemli olan yaptığın işin en iyisini yapmak biz elimizden bunun geleceğine inandık çalıştık ve başardık.. siz elinizden zor bir parçanın geleceğine inanmışsınız ama yanılmışsınız sandığınız kadar iyi değilmişsiniz.. bu benim ve grubumun ilk kasdavı bırakta böyle bir sevinci yaşayalım.. aslada bir taraflarım kalkmaz aldığım başarı ne olursa olsun sadece sevinirim o kadar... ama sen etrafındakilerin başarısına çamur atarak hiç bir zaman hayatta başarılı olamayacaksın.. takdir etmeyi bilmeyen takdiri alamaz.. eğer jüriye güvenmiyorsaydın isimlerini duyduğun anda çıkcaktın bundan sonra söyleyeceğin her söz seni alçaltır.. elendin güzel bir gün geçirdin müzik herşey güzeldi bunu deyip kenara çekilmen en güzeli olurdu ama insanlara çamur atarak hiç bir zaman başarılı olamazsın bunu unutma... müzik seni ıslah etsin!!
  • 89boy • 14 Nisan 2007 00:00 • #627395
    ya tek tek su kisi falan demek istemiyorum.. kim isterse alınabilir üstüne ama genel olarak finale kalmadıkları için jüriyi suçlayanlarla başliyim.. bence bu yılki jüri geçen seneki jürilerden çok çok daha kaliteli ve iyi bi jüriydi.. gördügümde çok sevinmiştim hatta bu sene kimse laf edemez demiştim ama ediliyormus meger... siz bi jüri oluştursanıza bana kimi koyucaksınız içine çok merak ediyorum ??
    bi de kasdavı suçlayan arkadaşlar var onlara da (gerçi daha önce söylenmiş ama) şunu söylemek istiyorum : madem bu kadar kötü bi organizasyon, bu kadar adaletsiz seçimler yapıyo, jüri kötü, peki ne demeye katıldınız o zaman yarışmaya?? yarışmak için degil demek ki.. peki eglenmek için mi? öyle olsaydı şu anda finale kalamadınız diye bu kadar olay yaratmazdınız bence...
    bi de şu "özel okullar finale kalıyo" olayını da anlayabilmiş değilim.. bunlar ne o zaman arkadaşlar?? özel okul mu?
    ADNAN MENDERES ANADOLU LİSESİ
    ARNAVUTKÖY KORKMAZ YİĞİT ANADOLU LİSESİ
    BEŞİKTAŞ ATATÜRK ANADOLU LİSESİ
    FATİN RÜŞTÜ ZORLU ANADOLU LİSESİ
    FLORYA TEVFİK ERCAN ANADOLU LİSESİ
    HANDAN-HAYRETTİN YELKİKANAT ANADOLU MESLEK L.
    HAYDARPAŞA TEKNİK OKULLARI
    HAYRULLAH KEFOĞLU ANADOLU LİSESİ
    HÜSEYİN AVNİ SÖZEN ANADOLU LİSESİ
    KADIKÖY ANADOLU LİSESİ
    KARTAL ANADOLU LİSESİ
    KENAN EVREN ANADOLU LİSESİ
    MALTEPE KADİR HAS ANADOLU LİSESİ
    MALTEPE MERKEZ ANADOLU LİSESİ
    MENSUCAT SANTRAL ANADOLU LİSESİ
    ŞİŞLİ ANADOLU LİSESİ
    ÜSKÜDAR ÇAĞRIBEY ANADOLU LİSESİ

eger finale bırakırken "okulun ismi" önemli olsaydı istanbul erkek finale kalırdı dimi? bilet sayısı önemli olsaydı da 30 bilet satan okulu finale bırakmazlardı sanırım...
    herkes hatayı biraz kendinde aramalı bence herseyi suclamak yerine.. cavalye arkadasıma da katılıyorum cok güzel söylemiş ? =))

finale kalan arkadaşlara başarılar, kalamayanlar ise üzülmesinler.. daha çok fırsat gelir müzikten vazgeçmeyin yeter ki..
  • caan • 14 Nisan 2007 00:00 • #627396
    89 boy a aynen katılıyorum..
  • BetterOfDead2 • 14 Nisan 2007 00:00 • #627397
    Bu elenen gruplar madem jüriyi beğenmeyip eleştiriyorlar, peki ya o eleştirdikleri jürinin ya da jürilerin puanlarıyla finale çıksalardı o zaman ne olurdu? işin rengi değişirdi tabi.. Emin olun elenseydik çok üzülürdük ama bu sadece bununla kalırdı.. jüriye en ufak bir kötü söz söylemezdik.. Zaten jürinin adaletine güvenmicek okul delikanlı gibi orda jürilerin isimlerini görünce giderdi burda elendikten sonra konuşmazdı.. HERŞEY MÜZİK İÇİN!!!
    14 Nisan 2007 Cumartesi | Yazan: cavalye

biz yarışmaya girmeden nasıl anlayabilirdik ilahi güçlerimiz yok bizim arkadaşlar! cavalye çok müzikten anlayan biri olduğunu zaten düşünmüyorum bence çok fazla konuşuyosun bilmeden bir şeyleri. finale çıkınca kendini 40 yıllık müzisyen zannetme! biz jürinin kim olduğunu saat 3 de öğrendik cumartesi günü. ne yapalım aa bunlar jüri kesin elerler girmeyelim mi diyelim?
    allah aşkına mantıklı konuşun 2 dakika ya!
    2 gün birşey yazmıyoruz diye müzisyen oldu herkez.

ayrıca sen kimseye "demekki yeterince iyi değildiniz" deme hakkına sahip değilsin! eğer sen de elenseydin yanımda olurdun eminim. biz sustuk bu sefer siz bize saldırmaya başladınız. join me yi yapıp finale kalıp sonra bana müzisyen gibi yok performans yok bilmem de diyemezsin biz neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz! mantıklı olun!
    senin dediğin join me yi ben 20 dakka çalışarak herseyini çalarım ama sen bi blinded in chains i çalamazsın. bunları söylüyor muydum bugüne kadar ben? biz sustuk siz başladınız. kişisel problemi olan da gelir özelden mesaj atar. bu kadar!
  • emregon • 14 Nisan 2007 00:00 • #627398
    valla okul adı önemli olsa iel çıkabilirdi
    estrüman kullanma/zorluk olsa yine iel çıkabilirdi ki bu sanırım en yalan kriter. solosu olmayan şarkıyla çıkan bir sürü okul var (du hast, breaking the law)
    bilet satışı olsa yine iel çıkabilirdi
    seyirciyi coşturma/sahnede coşma felan olsa yine iel çıkabilirdi
    lakin çıkamadı.

hissetmek/hakkını vererek çalmak derseniz mesela bir child in time var çıkamayan. 100 bin kere çıkabilirdi.

ee ne kaldı kriter olarak?

sanırım bodom çalınıyor diye cübbe mübbe giyip palyaçoluk yapılması gerekiyordu dikkatlerini çekebilmek için. ielin bestesi çalınırken jüriye bakmıştım. biri sahneye hiç bakmadan yemeğine abanıyor. öbürü tavana bakıp sigarasının dumanını izliyor. jüriysen jüriliğini bileceksin, dikkatlice dinleyip izleyeceksin. böyle bir jüriyi savunmaya da kimsenin hakkı yok.

niye yarışmaya katılıyoruz? e pek çok kişi zaten bunları önceki yarışmalardan da bilerek ve göze alarak katılıyor. jüriye atılan her boktan sonra eğlenmenize bakın şeklinde bi cevap gelmesi gayet ukalaca. herkes eğlenmesine baktı zaten ama bu jürinin boktan olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

daha iyi bir jüri nasıl olabilir? pop yapıp rock yaptığını idda eden piyasa insanları yerine, mesela tarafsız müzik hocaları jüri olabilir. ama kasdavın amacı müzikaliteden çok piyasa olduğu için buna izin vermez büyük ihtimalle.
  • SwornToSatan • 14 Nisan 2007 00:00 • #627399
    ya abi tek anlamadıgım bız kımseye kokup bulasmıyoruz nıye bıze saldırıyosunuzkı ne ozel okuluz, ne anadolu lısesı, ne adımızı kımse bılmıyor hatta bılıyorda amele olarak telaffuz edıyor, nede fazla bılet sattık.. nıe kımse kendıne yedıremıyorkı bu durumu yanı neyı payalasamıyorsunz bırı bı acıklık getırsın hadı fınale kaldın falan fılan ee sora nolcak zaten herkes fınale kalsa ne esprısı kalcak bu durumun , ayrıca bız zaten ıntasa haksızlık oldugnu soluyoruz bunun gıbı bı cok okul daha vardır da ya bızı en azından bole seylere ortak etmeyın kımsenın edıcek lafıda yok en azından bıze .. kafanızdan seyler sallamayın hakkımız olan seyı kazandık en azndan en baslarda dalgasına taklıoduk eglence olur son senemız dıye .. ama sımdı kımsede kalkıp su kotuydu bu kotuydu oyunuz yok buyunuz yok dıye takılmasın buralarda .. kalkpda su forumda bı adam cıksın tamammı ben rammstein ın vokalını yaparım dıye kalıp cıksın ben bunun klavyesını yaparım daha ıyısını yaparım dıye ondan sora gelıp bıze camur atsınlar ılla kotumu konusmak gerekıyor bagzı seylerı gostermek ıcın ..

haydarpasa teknık basscısı
    rammstein - du hast