Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

11. Kasdav Liselerarası Müzik Yarışması Elemeleri @ Bostancı Gösteri Merkezi - Bostancı - İstanbul

• DrumBanger • 13 Mart 2008 00:00 • #633137
    Eğer ki As I Lay Dying'le finale kalınıyorsa , Gripin'le finale kalınıyorsa ben izlemedim performansları ama benim gözüme batar . Ayrıca biz ( Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi ) o performansımızla kalamadıysak , İstek Acıbadem Lisesi o performansıyla kalamadıysa , Haydarpaşa Lisesi o performansıyla kalamadıysa , Fatih Anadolu Lisesi ( Anadolu olmayabilir ) o performansıyla kalamadıysa ben gene bu jüriye saygı duymam . Jüride bir saygı duyacağım Burak Gürpınar vardır gerisinin doğru dürüst bir eleme yaptığını sanmıyorum . Özellikle de Gripin elemanının .

Jüri müri alınmasın bir program yazın bilgisayarlar değerlendirsin artık bizi çünkü herhangi bir kişi/kurumun biz genç müzisyenlerin heveslerini kırmaya asla hakkı yok .

Jüriyi Burak Gürpınar hariç kınıyorum .
  • GknMania • 13 Mart 2008 00:00 • #633138
    Pentagram -Lions in a Cage le finaldeyiz...herkeze başarılar.

Bu muhabbetler her sene oluyor o nası kalmadı bu nası kaldı falan..gereksiz.
  • DrumBanger • 13 Mart 2008 00:00 • #633139
    Ha bir de söylemeyi unuttuğum herkesin bana katılacağını düşündüğüm Otakçılar Lisesi var . Eleman tüm soloları attı ve de son soloyu sırtında attı . Kimin sololar ? Cacophony . Yani Jason Becker ve Marty Friedman . Dünya'nın en büyük virtüözlerinden bu adamlar . Adam çokta temiz çaldı ama onlar da çıkamamış .
  • Elerki • 13 Mart 2008 00:00 • #633140
    Arkadaşlar.Dakika bir gol bir.Şimdi şöyle diyelim.Arkadaşım orada 109 tane okul vardı elbet birileri elenecekti.Daha yarışma başlarken düşünülen anlatılan şeyleri bir hatırlayalım.En önemlisi eğlenmekti.Bostancı Gösteri Merkezi'nde çalmaktı.Size göre harika da olabilir performansınız ama sonuçta oradaki jürinin değerlendirmesine bence laf edilmemeli çünkü onlar sonuçta sizden daha çok müzik deneyimine sahip insanlar.Lütfen sakin olalım çünkü biz de bu zamanları yaşadık.Sizi anlayabiliyoruz ama lütfen biraz sakin kafayla düşünüp tartın olayları.

Program ve bilgisayarla değerlendirme olayı dünyada hiçbir yerde görülmemiş bir şey.Bunu da o sinirle yazılan bir öneri olarak kabul etmek gerek sanırım.

Ayrıca arkadaşlar sizinkisi heves ise diğer elenen okullarınki ne?Belki onlar da sizin gibi çok iyi olduklarını düşünürken bu durumda kaldılar?

Göreceli bir kavramda hiç değilse bizden daha çok birikime sahip olan insanların kararına saygı gösterelim.Bu sonuç sizin hevesinizi kıracak,size müziği bıraktıracaksa hayatta en kötü sonucunuzun bu olmasını diliyorum.

-Rehber ekipten,Elerki-
  • GknMania • 13 Mart 2008 00:00 • #633141
    3 daldada girdik ama sadece yorummuz geçti elemeyi demekki bir sorun vardı jüride bunu gördü yapıcak birşey yok artık yoruma yoğunlaşıcaz.dediğim gibi her sene bu muhabbetler oluyor.olmasa garip olur ELerkinin dediği gibi.ayrıca sırtta solo atmak,gitarı öyle böyle çalmak bunlar değil jürinin aradıkları ozman finale hepimiz gitarlar sırtımızda çıkalım!
    Mensucat Santral Anadolu lisesi/ Gkn
  • DrumBanger • 13 Mart 2008 00:00 • #633142
    Şimdi gerçekçi olmak gerek Elerki . Tamam sana hak verdiğim noktalar var ve de evet sinirliyim yorumlarımın da onun da etkisi var ama TR'de her bilinen adam doğru dürüst müzik yapan adam değil . Bkz: Gripin örneği ben kendime göre rahatlıkla verebilirim . Ha benden çok deneyime sahiptir ama bu deneyim KASDAV jüriliği için kullanabileceği bir deneyim mi ?

Ayrıca ben kasdav.net'e girerken öncelikli olarak Fatih Anadolu Lisesine baktım . Ardından Haydarpaşa , İstek Acıbadem en son bize baktım . Yani yanlış anlaşılmasın ben öncelikle o arkadaşlarımın hakkı yendiği ve hevesleri kırıldığı için , ardından kendi hakkım yendiği ve hevesim kırıldığı için üzülüyorum . Tabi bu hak yeme olayları gene göreceli , gene bana göre orası da ayrı .

Son olarak eğer mümkünse jürinin değerlendirme kriterlerini bir şekilde öğrenebilir miyiz ? Daha sağlıklı yorumlara ve özeleştirilere gitmesi için .
  • VeLed-i_MetaL • 13 Mart 2008 00:00 • #633143
    yinede olaya iyi yönden bakmak lazım. harika bir sahne ve seyirci ortamı çok alkış herkesin yaşayabileceği bir durum değildi kasdav'da 2. senemiz keşke yaşım ufak olsada yine girebilsem :) rehberimiz Elerki'ye yardımları için çok teşekkür ediyorum. okulumuz cuma günü 33. sırada olan Selimiye Anadolu Tarım Meslek Lisesi cover kategorisinde Guns N Roses - Knocking on heavens door ile katıldık harika bir gitar tonu ile soloyu çaldık. bende vokal olarak iyi olduğuma inanıyorum gruptaki her arkadaşımız elinden geleni yaptılar elendik diye herşey bitmiş değil. Daha ne sahnelere çıkarız biz :P
  • Elerki • 13 Mart 2008 00:00 • #633144
    Son olarak eğer mümkünse jürinin değerlendirme kriterlerini bir şekilde öğrenebilir miyiz ? Daha sağlıklı yorumlara ve özeleştirilere gitmesi için .
    13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: •DrumBanger•

Bunu en iyi onlardan öğrenebiliriz.Herkesin kafasında bir grup mantığı olabilir ya da 'İstediğim budur!' mantığı olabilir.İsterseniz kasdav.net'ten iletişim linkinden telefon vs deneyebilirsiniz.6 senedir takip ediyorum yarışmayı 4ünde yarışmacı 2sinde çalışan olarak ve her sene bu şekilde yorumlar olabiliyor ve cidden sizi anlıyoruz çünkü biz de yarıştık zamanında.Elendik de,finale de kaldık ödül de aldık yani hepsini yaşadık.Eminim ki biraz geçtikten sonra sakin kafayla daha çok kendiniz gibi düşünüp yorum yapabileceksinizdir öfkeniz,üzüntünüz geçtikten sonra.Son olarak ekleyebilirim ki bu tür yorumların olmamasını hak eden bir Kasdav senesi yaşıyoruz bence 6 sene içindeki en düzenlisi diyelim.
  • DrumBanger • 13 Mart 2008 00:00 • #633145
    Her neyse arkadaşlar . Finale çıkan tüm okullara başarılar .
  • Ryth • 13 Mart 2008 00:00 • #633146
    Sonuclar aciklandiktan sonra yapilan butun yorumlara birer lafim var ama tekrar dusununce yazmanin gereksiz oldugunu goruyorum.

Olay herkesin kendisini sahnede iyi bulmus olmasi veya gururuna yedirememesi degil. Ben sonuclarin bizim icin olan acisini gectim, beni dusunduren bizden iyi olan arkadaslarin elemeleri gecememesi. "O zaman herkes sirtinda gitarla ciksin." gibi 0-6 yas tepkisiyle cevap verilen olay, karanlikta herkesin gozune isik tutmak kadar iyi bir sahne sovu bana kalirsa. "Concerto" da o kadar kotu bir parca degil, secilen parcalardan bazilarina kiyasla daha guzel hatta. Derseniz ki olay guzellik degil, sahne performansi, size onerim o tartismaya hic girmeyelim.

Juri konusunda da arkadasima katiliyorum. Muzikte deneyimden once dinleyiciye ne verdiginiz onemlidir ve urunler verdikce pisersiniz. Cogunlukla 14-18 yasindaki genclerin dinledigi, vokal temelli bir grupta ayni anda uc tele vurmak benim icin bir sey ifade etmiyor. Yarisma sirasinda bizim ve arkadaslarimizin ne caldigini anlayan cok kisi oldugunu zannetmiyorum sonuclara bakarak. Bari juriye Yıldız Tilbe koyulsaydi da biz de ona gore bir seyler calsaydik.

Her ne olursa olsun kimseye bi tavrim yok. Zaten rehberlerin hic sucu yok. Gec saatlere kadar kosusturmus olmasina ragmen sahne arkasinda Elerki'nin durup benimle laflamis olmasi bile yeter bana. Rehberimiz Onur Gülen de benden baymistir buyuk ihtimalle her gordugum yerde dibindeyim ^^. Guzel bir gundu ama sonucu bir cok lise icin haksizlik ve husran.

Son soz olarak bu sene yarisma guzel olmadi. Secilenlerin yarisi aslinda secilmemesi gerekiyordu. Olanla olene care yok.

Emegi gecen herkese tesekkurler.

Can Özyurt
    Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi
    Bas Gitar